Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker: waar te volgen?

De branchecertificaten kunnen worden behaald bij opleidingsinstituten met een Licentie van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Dit zijn particuliere opleidingsinstituten en onderwijsinstellingen uit het mbo. Een opleidingsinstituut dat wil opleiden en examineren voor (onderdelen van) de beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker van de Nationale Raad Zwemveiligheid dient te voldoen aan verschillende kwaliteitscriteria die zijn gekoppeld aan de Licentie beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker.

Bij een onderwijsinstelling kunnen (delen van) de beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker alleen gevolgd worden als onderdeel van een bredere opleiding, bijvoorbeeld Sport en Bewegen. Dit is dus alleen beschikbaar voor studenten die ingeschreven staan bij de betreffende onderwijsinstelling.

Kandidaten die niet ingeschreven staan bij een onderwijsinstelling kunnen de beroepsopleiding volgen bij een particulier opleidingsinstituut. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een opleiding naast de huidige baan of studie, via een werkgever of voor mensen die zich willen omscholen tot bijvoorbeeld Lesgever Zwem-ABC.

Beroepsopleiding bij een onderwijsinstelling
Klik hier om te bekijken bij welke onderwijsinstellingen de opleiding te volgen is.

Beroepsopleiding bij een particulier opleidingsinstituut
Klik hier om te bekijken bij welke particuliere opleidingsinstituten de opleiding te volgen is.

Anderen bekeken ook: