Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

CE1 Lifeguard zwembad

CE1 Lifeguard zwembad

De Lifeguard zwembad is een zwembadmedewerker met het accent op toezichthouden. De Lifeguard draagt zorg voor de veiligheid van gasten, collega’s en zichzelf. Je houdt toezicht op de gasten die gebruik maken van het zwembad en de andere faciliteiten van de accommodatie. De Lifeguard zorgt ervoor dat gasten het naar hun zin hebben. Je treedt op als gastheer. De Lifeguard draagt ook zorg voor de hygiĆ«ne. Je maakt verschillende ruimtes in de zwembadaccommodatie schoon en meet regelmatig de kwaliteit van het zwemwater.

De volgende onderdelen moeten worden behaald om de certificeerbare eenheid Lifeguard zwembad af te ronden en het branchecertificaat te ontvangen:

  • Competentieopdrachten
  • Tonen van een geldig diploma Eerste hulp en het certificaat Zwemmend Redden voor Zwembaden
  • Mondeling examen

Indien de opdrachten met een gemiddeld cijfer van 6,0 zijn afgerond en het diploma Eerste hulp en certificaat Zwemmend Redden voor Zwembaden zijn behaald, kan de kandidaat deelnemen aan het mondeling examen. Alle voorwaarden, de wijze van examineren en het toezicht vanuit de Nationale Raad Zwemveiligheid staan in het Examenreglement.

Waar?

Klik hier om te bekijken bij welke onderwijsinstellingen de opleiding te volgen is.
Klik hier om te bekijken bij welke particuliere opleidingsinstituten de opleiding te volgen is.