Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Dag van het Zwemonderwijs 2020

Door Corona kunnen we elkaar niet zien in het echt. Maar betekent dat ook dat we geen kennis met elkaar kunnen delen? Nee, want het is juist nu belangrijk om na te denken over het leren zwemmen van de toekomst. Er zal niets meer hetzelfde zijn. Daarom organiseren we toch de Dag van het Zwemonderwijs, maar dan online. Beetje onwennig voor iedereen, maar absoluut de moeite waard!

We gaan er een leuk, vernieuwend, interactief en uiteraard leerzaam evenement van maken. Kortom, dit mag je niet missen! Beleef het mee achter je laptop of pc vanaf je eigen werkplek of thuis.

Het programma bestaat uit:

  • Ochtendprogramma 9.30 – 12.00 uur voor iedereen (live uitzending vanuit Ede)

Daarnaast kun je deelnemen aan het middagprogramma, maar dat hoeft niet! Bij de prijs inbegrepen zitten nl. 2 webinars of 1 webinar en de digitale toets of 1 masterclass. Een klein deel van dit aanbod wordt deze middag aangeboden, maar je kunt ook webinars en masterclasses op een later moment dit jaar volgen!

  • Optioneel keuzeprogramma 13.00 – 17.00 uur (je kunt hier kiezen voor webinars/toets/masterclass, maar deze mag je ook later in het jaar volgen!)

Of je nu kind, lesgever of leidinggevende bent, we hebben allemaal allerlei talenten. Maar het is de vraag of we die talenten optimaal gebruiken en verder ontwikkelen. Goed zwemonderwijs is cruciaal voor zwemveiligheid en door te zorgen voor uitdagende en plezierige lessen stimuleren we ook dat kinderen blijven zwemmen. Op de Dag van het Zwemonderwijs doe je nieuwe kennis op en deel je ervaringen met vakgenoten en specialisten. Op 25 september 2020 verbinden we heel zwemlesgevend Nederland met elkaar. Deze keer niet fysiek op locatie, maar online via het web.

 

Programma
In het ochtendprogramma zal leraar en Eredivisie voetbalscheidsrechter Allard Lindhout (rechts op foto) een lezing verzorgen. Hij deelt zijn visie en ervaringen over het ontwikkelen van jouw talent als lesgever en die van je kinderen.

Daarna volgt de lancering van leskaarten over zwemles geven aan kinderen met een motorische beperking of autisme. Vanuit het kennisproject NL Zwemveilig zijn namelijk nieuwe leskaarten gemaakt gekoppeld aan veelvoorkomende struikelblokken in het leerproces van deze kinderen. Op 25 september krijg je een exclusieve preview van de eerste leskaarten, video’s en allerlei achtergrondinformatie met een toelichting van de makers.

Vervolgens gaan we via stellingen, de chat en met inbreng van experts nader in gesprek over veilig (leren) zwemmen van kinderen met een migratieachtergrond en kinderen met een beperking. Ook bespreken we de uitdagingen en kansen van zwemlessen in relatie tot het coronavirus.

 

Quiz = prijzen winnen!
Gedurende het ochtendprogramma kun je meedoen aan een quiz, waarbij er prachtige prijzen zijn te winnen. De hoofdprijs is een weekendje weg t.w.v. € 450,-.

Tijdsschema
09.30 uur: Opening en uitleg door dagvoorzitter Bas van Veenendaal (presentator Ziggo Sport)
09.40 uur: Welkom door de Nationale Raad Zwemveiligheid
09.45 uur: Lezing door Allard Lindhout
10.15 uur: Korte pauze
10.25 uur: Lancering leskaarten kinderen met een beperking
10.30 uur: Discussie: talenten ontwikkelen van kwetsbare kinderen en lesgeven in coronatijd
11.15 uur: Winactie Zwem-ABC video Kinderen voor Kinderen
11.30 uur: Doorkijkje webinars in de middag en najaar 2020
11.40 uur: Uitslag quiz
11.50 – 12.00 uur: Afsluiting

Optioneel:
13.00 – 17.00 uur: Middagprogramma (keuze uit twee webinars, een masterclass (deel 1) en de digitale toets Examinator Nationale Zwemdiploma’s)

 

Kosten
Deelname aan deze online Dag van het Zwemonderwijs kost € 79,- p.p. (excl. btw).

Wat krijg je hiervoor?
–          Het ochtendprogramma
Plus:
–          2 webinars of
–          1 webinar plus digitale toets (op 25 september of 3 oktober) of
–          1 masterclass
Deze webinars/masterclasses kun je volgen op 25 september en/of je kunt kiezen uit de serie, die gehouden wordt tot december 2020.
Plus:
–          Je krijgt € 50,- korting op de eerstvolgende Dag van het Zwemonderwijs die weer fysiek op locatie plaatsvindt, hopelijk in voorjaar 2021.

 

Meld je nu aan!
Meld je aan voor dit leuke evenement via de deze link.

 

 

We ontmoeten je graag online op vrijdag 25 september tijdens de Dag van het Zwemonderwijs 2020!

Meer Evenementen