Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Hoe word/blijf je Examinator Nationale Zwemdiploma’s?

Als Examinator Nationale Zwemdiploma’s draag je bij aan de kwaliteit van het diplomazwemmen van het Zwem-ABC. Wil je meer weten over de Examinator Nationale Snorkeldiploma’s? Klik dan hier.  Om als Examinator Nationale Zwemdiploma’s aan de slag te kunnen, moet je de digitale toets halen. Om je kennis up-to-date te houden neem je iedere 4 jaar deel aan de herhalingstoets. Op deze manier behoud je je Licentie Examinator Nationale Zwemdiploma’s

Het doel van de digitale toets is om te bepalen of jij voldoende kennis hebt en de verantwoordelijkheid kunt dragen voor de interne kwaliteitsborging van het diplomazwemmen voor de Nationale Zwemdiploma’s. De toets bestaat uit 40 meerkeuzevragen die gaan over:

  • De organisatie en uitvoering diplomazwemmen Nationale Zwemdiploma’s, waaronder het Zwem-ABC, en de Zwemcertificaten.
  • De Examenregeling Nationale Zwemdiploma’s, inclusief essentie en normering.

De stappen om Examinator Nationale Zwemdiploma’s te worden:

De stappen om Examinator Nationale Zwemdiploma’s te blijven:

  • Als je certificaat (bijna) verlopen is ontvang je een mail om je hieraan te herinneren (alleen indien je emailadres niet gewijzigd is na het doen van de toets). Ook als je deze mail niet ontvangen hebt, dien je je certificaat na 4 jaar opnieuw te behalen.
  • Meld je aan (met je juiste emailadres) voor een toets of regel dat er een toets incompany wordt georganiseerd. Geef bij de aanmelding aan dat je voor de herhaling komt en je hoeft niet opnieuw je certificaat mee te sturen.
  • Bereid je voor op de toets door de Examenregeling Nationale Zwemdiploma’s goed te kennen.
  • Haal de toets.
  • Je ontvangt een nieuw certificaat Examinator Nationale Zwemdiploma’s dat 4 jaar geldig is.

Meer informatie over de taken, de opleiding en de toetsing van de Examinator Nationale Zwemdiploma’s vind je in de Handleiding toets Examinator Nationale Zwemdiploma’s.

Digitale toets afleggen op locatie
Je komt naar een locatie waar je de digitale toets kunt maken. Elke deelnemer dient zelf een eigen laptop/tablet mee te brengen. De kosten bedragen € 29,- (excl. BTW) per persoon.

Met ingang van 1 januari 2018 is de nieuwe Examenregeling Nationale Zwemdiploma’s in gebruik genomen, De vragen van de digitale toets zijn hierop aangepast.

Digitale toets online
Het is niet alleen mogelijk om de toets op locatie te doen, maar ook vanuit je eigen huis of werkplek, achter je eigen computer via Microsoft Teams (je computer/laptop dient te beschikken over een microfoon en camera). De kosten bedragen € 29,- (excl. BTW) per persoon.

Digitale toets afleggen incompany
Het is mogelijk de toets incompany te laten uitvoeren. De kosten hiervoor bedragen € 399 per uur/groep van maximaal 20 personen en € 343 voor elk aansluitend uur (excl. BTW). Er is een aantal voorwaarden verbonden aan de incompany-toets. Neem contact op met Nieta van de Weerdhof om de voorwaarden en mogelijkheden te bespreken.

Data en aanmelden voor digitale toets
Klik hier om je aan te melden voor de digitale toets Examinator Nationale Zwemdiploma’s op locatie. In het aanmeldformulier vind je de data en locaties die op dit moment beschikbaar zijn om de digitale toets af te leggen.

Klik hier om je aan te melden voor de digitale toets Examinator Nationale Zwemdiploma’s online. In het aanmeldingsformulier vind je de data die op dit moment beschikbaar zijn om de digitale toets af te leggen.

Digitale toets en dyslexie
Ben je dyslectisch of heb je moeite met de Nederlandse taal? Denk je dat je daardoor problemen zult krijgen bij het afleggen van de digitale toets? Neem dan contact op met met Nieta van de Weerdhof om samen te kijken naar een passende oplossing.