Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Uitkomsten onderzoek schoolzwemmen

Vandaag, 22 november, presenteert het Mulier Instituut de belangrijkste uitkomsten uit onderzoek onder ruim 800 basisscholen tijdens een symposium over schoolzwemmen van vakblad Zwembadbranche.

Dit onderzoek onder scholen naar schoolzwemmen maakt deel uit van het programma NL Zwemveilig.

Het onderzoek maakt o.a. duidelijk dat het aandeel basisscholen dat schoolzwemmen aanbiedt, in de afgelopen drie jaar is gedaald van 34 naar 32 procent. In 1991 werd schoolzwemmen nog op 90% van de basisscholen aangeboden. Achttien procent van de basisscholen verwacht in aankomende jaren minder in schoolzwemmen te investeren of het schoolzwemmen af te schaffen.

Andere uitkomsten uit het onderzoek kunt u vinden in de factsheet die is gemaakt.

De onderzoeksresultaten bieden interessante aanknopingspunten om verder onderzoek te doen naar nieuwe vormen van schoolzwemmen en de invloed op de zwemveiligheid in Nederland. Binnen het project NL Zwemveilig zijn we druk bezig met het verzamelen van interessante praktijkvoorbeelden van schoolzwemmen. Binnenkort volgt hierover meer informatie.

Recente berichten

Meer Nieuws