Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Is zwemles voor een 4-jarige nutteloos?

Er is de laatste tijd veel aandacht voor het leren zwemmen. Na alle berichten over het schoolzwemmen kwam afgelopen week via RTL-Nieuws het bericht dat zwemles voor een 4-jarige weinig nut zou hebben. De conclusie van RTL-Nieuws was dat als een kind te vroeg begint met zwemles, het langer duurt voordat het zwemdiploma wordt behaald. Op basis hiervan werd het ‘advies’ gegeven om op latere leeftijd te starten. Ouders zouden daardoor geld kunnen besparen. Kloppen bovenstaande aannames? En wat betekenen ze in het kader van zwemveiligheid?

Klik hier om het volledige blog te lezen:
Blog – Is zwemles voor een 4-jarige nutteloos

Dit bericht is tot stand gekomen vanuit het kennisproject NL Zwemveilig.

Recente berichten

Meer Nieuws