Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Verovert technologie ook de zwemles?

Het doel van het project NL Zwemveilig is om nieuwe én bestaande kennis over leren zwemmen te verzamelen en te delen. Daarom publiceren we regelmatig resultaten van onderzoek dat is gedaan in binnen- en buitenland. Vandaag een factsheet van een onderzoek dat is uitgevoerd door de Hanzehogeschool Groningen. Het onderzoek gaat over het gebruik van voorbeelden tijdens de zwemlessen en draagt de titel ‘Beter leren zwemmen door videobeelden op een iPad’. In het onderzoek is een vergelijking gemaakt tussen videovoorbeelden van de schoolslag en ‘real life’ voorbeelden van de lesgever. Welke voorbeelden worden goed opgepakt door kinderen die leren zwemmen? Het lijkt erop dat de technologie ook de zwemles kan gaan veroveren. De resultaten van de videobeelden zijn veelbelovend.

Factsheet – Beter leren zwemmen door videovoorbeelden op een iPad

Dit bericht is tot stand gekomen vanuit het kennisproject NL Zwemveilig.

Recente berichten

Meer Nieuws