Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Onderzoek: toezichthouders zwembaden ervaren invloed van verdrinking Rhenen

Zes op de tien toezichthouders in zwembaden geven aan dat de veroordeling van drie toezichthouders, na een verdrinking in Rhenen, invloed heeft op hoe ze hun werk ervaren. Vier op de tien professionals ziet concrete invloed op de uitvoering van hun werk. Verder zijn er verschillen tussen vrijwilligers en professionals en blijkt dat waar werkgevers aandacht hebben besteed aan het ongeval, dat de medewerkers meer veranderingen in het werk waarnemen dan waar dit niet het geval is.

Dit concludeert het Mulier Instituut na onderzoek onder bijna 1.000 zwembadmedewerkers verspreid over Nederland. Het onderzoek voerde Mulier Instituut uit in opdracht van de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) in samenwerking met Optisport en de Nationale Raad Zwemveiligheid. Vanuit ons Kenniscentrum Zwemmen is meegedacht over de inhoud van de enquête en is ondersteund bij de verspreiding ervan.

Klik hier voor het nieuwsbericht van Mulier Instituut of lees hier de factsheet met alle uitkomsten.

Recente berichten

Meer Nieuws