Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Artikel: Zwemlessen voor kinderen asielzoekers (1)

Zwembad De IJzeren Man, Weert:
“De zwemlessen zijn kostendekkend”

In gezinnen van asielzoekers en statushouders is zwemles voor jonge kinderen geen vanzelfsprekendheid. In de landen van herkomst is leren zwemmen geen vast onderdeel van de opvoeding, zoals in het waterrijke en zwemgekke Nederland. Zwembaden en gemeenten gaan daarom op zoek naar mogelijkheden om zwemlessen voor deze kinderen te organiseren en financieren.

Deel 1: Zwembad De IJzeren Man in Weert kreeg niet alleen de financiering rond voor de zwemlessen, er is ook een Syrische vrijwilliger / badmeester-in-opleiding die de zwemmende kinderen in het Arabisch kan begeleiden.

Lees hier het hele artikel:
Artikel zwemles voor kinderen asielzoekers 1

Dit bericht is tot stand gekomen vanuit het kennisproject NL Zwemveilig.

Recente berichten

Meer Nieuws