Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Nationale Raad Zwemveiligheid werkt samen met CBS News

In het kader van ons maatschappelijke doel om de zwemveiligheid van de Nederlandse bevolking op een zo hoog mogelijk niveau te brengen zijn wij benaderd door het Amerikaanse televisieprogramma 60 minutes van CBS News. Zij gaan een informatieve uitzending maken over hoe wij in Nederland met natuurlijk water omgaan. Nederland is een waterrijk land en een groot deel van het land ligt onder de zeespiegel. De manier hoe wij met water omgaan is uniek in de wereld. Dit heeft onder andere unieke bouwwerken zoals de Deltawerken opgeleverd. CBS ziet ons land als voorbeeld land. Maar onze liefde voor het water zorgt er ook voor dat wij graag recreëren op en rond het water. Zwemles is in Nederland goed geregeld. CBS News gaat het onderwerp zwemles ook in de uitzending verwerken.

We voelen ons zeer vereerd dat CBS News ons hiervoor heeft benaderd en werken daar uiteraard graag aan mee. Zij zijn dan ook op 9 juni aanstaande te gast om opnames te maken bij het diplomazwemmen van onze Licentiehouder Nationale Zwemdiploma’s De Warande in Oosterhout.

Wanneer het programma op de Amerikaanse televisie wordt uitgezonden is nog niet bekend, maar we communiceren hier tegen die tijd uiteraard over.

Recente berichten

Meer Nieuws