Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Onderzoek NVWA naar technische veiligheid opblaasbare zwembandjes

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft onderzoek gedaan naar de technische veiligheid van opblaasbare zwembandjes. Wil je weten welke bandjes onderzocht zijn? Op de website van de NVWA staat de opzet en reikwijdte van het onderzoek beschreven en een overzicht met foto’s van de onderzochte zwembandjes op merknaam.

Eerder gaven wij in samenwerking met Reddingsbrigade Nederland met het oog op de zomervakantie al de tip om op te letten bij het gebruik van zwembandjes, drijfvestjes en andere drijfmiddelen. Zeker bij harde wind in open water kunnen kinderen makkelijk ‘meegenomen’ worden. Klik hier om de 8 tips te lezen.

Zwembandjes geven in zwembaden en open water geen garanties voor zwemveiligheid. Het is slechts een hulpmiddel, vooral om kinderen zich zekerder te laten voelen in het water. Het blijft dus zaak om te allen tijde goed op te letten, ook als een kind zwembandjes draagt.

Recente berichten

Meer Nieuws