Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Vlog-campagne zwemveiligheid nieuwkomers

In samenwerking met VeiligheidNL, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), Pharos, GGD GHOR Nederland en ons kennisproject NL Zwemveilig hebben we een vlog-campagne ontwikkeld om de aandacht voor zwemveiligheid onder jonge nieuwkomers te vergroten. Yasir uit Somalië, Muayad uit Syrië en Robiel uit Eritrea spelen de hoofdrol in de vierdelige serie ‘Yasir Hierrr’. De drie vrienden maken van alles mee in Nederland en komen op allerlei plekken in aanraking met zwemwater. Uit onderzoek blijkt dat jongeren van 12-18 jaar die niet in Nederland zijn opgegroeid meer risico lopen op verdrinking. Dit komt doordat zij vaak minder zwemvaardig en niet bekend zijn met de Nederlandse water- en zwemcultuur. Aandacht voor de zwemvaardigheid van deze risicogroep vinden we daarom belangrijk. Binnen de vlogs wordt uiteraard het belang van leren zwemmen en het behalen van de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C benadrukt. Het gezamenlijke persbericht: PERSBERICHT Aandacht zwemveiligheid jonge nieuwkomers van levensbelang Bekijk de vlogs hier: Klik hier om naar het YouTube kanaal ‘Yasir Hierrr’ te gaan. Gratis downloaden in webwinkel Ben je Licentiehouder Nationale Zwemdiploma’s en wil je in je eigen voorlichting richting nieuwkomers gebruik maken van de vlogs? Ze zijn gratis te downloaden in onze webwinkel. Deel onze berichtgeving We zullen de losse vlogs de komende weken ook delen via social media. Deel onze berichtgeving en de vlogs als je meer aandacht voor de zwemveiligheid van nieuwkomers ook belangrijk vindt. En, indien van toepassing, koppel dit aan je eigen specifieke zwemlesaanbod en andere lokale organisaties (gemeente, scholen, vluchtelingenwerk, AZC, etc.). Dit bericht is tot stand gekomen vanuit het kennisproject NL Zwemveilig.

Recente berichten

Meer Nieuws