Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Veel opgeleide studenten/cursisten klaar om aan de slag te gaan

Voor de zomervakantie was het weer examenperiode bij de meeste aangesloten opleidingsinstituten. Zowel via de meer dan twintig particuliere opleidingsinstituten als de ruim dertig mbo instellingen van de beroepsopleidingen van de Nationale Raad Zwemveiligheid zijn er weer honderden lifeguards, begeleiders recreatieve zwemactiviteiten, zwemonderwijzers en technisch medewerkers (nieuw) beschikbaar om de vele vacatures in de zwembaden en -scholen in te vullen.

De beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker bestaat uit 3 certificeerbare eenheden. Wanneer alle drie de certificeerbare eenheden zijn behaald ontvangt de kandidaat een diploma Allround zwembadmedewerker en is hiermee allround inzetbar om toezicht te houden, zwemlessen te verzorgen én doelgroepen te begeleiden. De eerste helft van dit jaar hebben al 700 kandidaten examen gedaan voor één of meer onderdelen van de beroepsopleiding.

Naast de opleiding tot Allround Zwembadmedewerker is er ook een beroepsopleiding voor de technici in de zwembaden. De beroepsopleiding Zwembadtechniek is een nieuwe beroepsopleiding die opgedeeld is in 4 niveaus. De eerste helft van dit jaar zijn de eerste 22 kandidaten voor TD2 Medewerker technische dienst geslaagd en laten zij hiermee zien dat goed geschoolde technici in het zwembad belangrijk zijn.

De beroepsopleidingen zitten in de lift, maar dat betekent niet dat we het hierbij laten. Op dit moment wordt er gekeken naar een herstructurering van de beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker en willen we het komende jaar het bereik van de beroepsopleidingen verder vergroten. Daarnaast is het belangrijk dat we de kwaliteit tijdens de groei van de opleidingen goed blijven bewaken, zodat het branchecertificaat dat alle geslaagden ontvangen van de Nationale Raad Zwemveiligheid blijft staan voor kwaliteit.

Wil je meer weten over de beroepsopleidingen? Klik dan hier.

Recente berichten

Meer Nieuws