Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Enquête voor toezichthouders; jouw mening telt!

Alle bij ons bekende zwembaden en zwemlesaanbieders hebben een e-mail ontvangen van het Mulier Instituut met het verzoek aan alle toezichthouders/lifeguards een enquête in te vullen. Vanuit de Nationale Raad Zwemveiligheid ondersteunen we dit landelijke onderzoek van harte. Het onderzoek maakt deel uit van het project NL Zwemveilig en het wordt uitgevoerd vanuit het besef dat lifeguards/ toezichthouders een belangrijke rol spelen in de zorg voor een plezierige en veilige zwemomgeving. In dit onderzoek komen zij zelf aan het woord en wordt de mening gevraagd over bijvoorbeeld risico’s, toezichtplan, werkomstandigheden en opleidingsbehoefte. Ben je zelf toezichthouder en heb je de vragenlijst nog niet in je e-mailbox ontvangen, dan kun je de vragenlijst ook direct via deze link invullen: https://onderzoekstool.nl/aa/toezichthouden-in-zwembaden

Het invullen duurt ongeveer 10 minuten. Heb je vragen over het onderzoek? Neem dan contact op met Martijn van Eck van het Mulier Instituut via m.vaneck@mulierinstituut.nl of 030-7210239.

Ook onderzoek onder Lifeguards kust en binnenwateren
Er wordt vanuit het project NL Zwemveilig overigens tegelijk ook een enquête uitgezet onder Lifeguards die actief zijn aan de kust of bij binnenwateren. Als iemand bij beide actief is, kan het zijn dat er twee uitnodigingen voor een enquête binnenkomen. De vragen zijn voor het grootste deel verschillend in de twee vragenlijsten, aangezien de kenmerken van de lifeguards, werkomstandigheden en regelgeving voor beide contexten ook verschillend zijn.

De antwoorden op de vragen worden (anoniem) verwerkt door het Mulier Instituut in twee onderzoeksrapportages. Die komen naar verwachting eind 2018 beschikbaar via de projectwebsite van NL Zwemveilig.

 

NL Zwemveilig is een project dat zich richt op het verzamelen en verspreiden van kennis over leren zwemmen en zwemveiligheid. Het project wordt gecoördineerd door de Nationale Raad Zwemveiligheid en ondersteund door het ministerie van VWS. De belangrijkste kennispartners zijn Mulier Instituut, Kenniscentrum Sport, de Hanzehogeschool Groningen en Hogeschool Windesheim.

Op de projectwebsite www.nlzwemveilig.nl kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief, vind je de laatste blogs en kun je het uitvoeringsplan 2018 – 2020 downloaden.

 

Recente berichten

Meer Nieuws