Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Website Allesoverzwemles.nl aangemerkt als digitaal erfgoed

De Koninklijke Bibliotheek heeft de website www.allesoverzwemles.nl van de Nationale Raad Zwemveiligheid aangemerkt als digitaal erfgoed. De reden is dat deze website een representatief beeld geeft van de Nederlandse cultuur, geschiedenis en samenleving op het internet. Vanaf medio september 2018 archiveert de Koninklijke Bibliotheek periodiek deze informatieve website over zwemles.

Allesoverzwemles.nl is een initiatief van de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid. Het is een informatieve website voor ouders over de Nationale Zwemdiploma’s, waaronder het Zwem-ABC, met tips waarop te letten bij het kiezen van een zwemlesaanbieder, met tips hoe de zwemvaardigheid te behouden na het behalen van het Zwem-ABC en antwoorden op alle denkbare vragen rondom zwemles.

In het Unesco Charter on the Preservation of the Digital Heritage uit 2003 is internationaal erkend dat websites als ‘digitaal erfgoed’ het behouden waard zijn. In 2007 is de Koninklijke Bibliotheek Nederlandse websites gaan verzamelen, voornamelijk cultuurhistorische en overheidswebsites. Hiermee bouwt de Koninklijke Bibliotheek een webarchief op dat toekomstige onderzoekers een dwarsdoorsnede van de Nederlandse cultuur in handen geeft.

Bekijk hier het volledige persbericht:
PERSBERICHT website Allesoverzwemles.nl aangemerkt als digitaal erfgoed

Recente berichten

Meer Nieuws