Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Onderzoek grensoverschrijdend gedrag

Grensoverschrijdend gedrag; vul s.v.p. de enquête in!

Veel mensen denken dat grensoverschrijdend gedrag bij hun zwembad, zwemschool of vereniging niet voorkomt. Toch krijgt ongeveer 1 op de 20 zwemmers te maken met grensoverschrijdend gedrag. Grensoverschrijdend gedrag is een breed begrip en omvat seksuele intimidatie, pesten, discriminatie, beledigen, bedreigen en mishandeling. Om meer zicht te krijgen op grensoverschrijdend gedrag in de zwembranche, wordt een onderzoek uitgevoerd. We willen graag de ervaringen vanuit diverse zwemorganisaties weten en vragen betrokkenen om uiterlijk vrijdag 7 december 2018 via onderstaande link de online vragenlijst in de vullen (het duurt ongeveer 15 minuten om de vragenlijst in te vullen):

VRAGENLIJST GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG

Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Kennispraktijk en ondersteund door de KNZB, FNV Publiek Belang en de Nationale Raad Zwemveiligheid. Het onderzoek is anoniem; er hoeft nergens een naam te worden ingevuld en wat wordt ingevuld is niet naar personen of organisaties te herleiden. Het onderzoek borduurt voort op eerdere metingen in 2015 en 2016.

We hechten vanuit de Nationale Raad Zwemveiligheid grote waarde aan ieders mening. De uitkomsten van het onderzoek zullen wij gebruiken in 2019 binnen onze Werkgroep Sociale Veiligheid om na te gaan welke maatregelen genomen kunnen worden om grensoverschrijdend gedrag in de zwembaden aan te pakken en te voorkomen.

Recente berichten

Meer Nieuws