Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Toezichthouden in zwembaden nader uitgelegd

Toezichthouden in zwembaden nader uitgelegd

Toezichthouden in zwembaden nader uitgelegd

De Nationale Raad Zwemveiligheid lanceert vandaag een animatie over toezichthouden in publiek toegankelijke zwembaden vanuit het kennisproject NL Zwemveilig. Toezichthouders in zwembaden, vaak ook lifeguards genoemd, spelen een belangrijke rol bij het zorgen voor veiligheid en een prettige omgeving voor zwembadbezoekers. Vanuit wet- en regelgeving moet toezicht in zwembaden goed geregeld zijn. Hoe precies hangt sterk af van de lokale situatie en de specifieke situatie in het zwembad. In de vandaag gelanceerde animatie wordt op een toegankelijke manier uitgelegd hoe het toezichthouden in zwembaden is geregeld. Dit kan bijdragen aan inzicht in de verantwoordelijke rol van toezichthouders. De animatie borduurt voort op een rapport van het Mulier Instituut dat een overzicht geeft van wet- en regelgeving met betrekking tot toezichthouden. De Nationale Raad Zwemveiligheid gaat de animatie onder meer gebruiken binnen de beroepsopleiding voor lifeguards/toezichthouders in zwembaden. Klik hier om het volledige bericht hierover te lezen op de website van het project NL Zwemveilig en bekijk daar ook de animatie. Dit bericht is tot stand gekomen vanuit het kennisproject NL Zwemveilig.

Recente berichten

Meer Nieuws