Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Gemeente Nijmegen legt vangnetregeling uit met heldere animatie

Kinderen uit arme gezinnen blijven achter wat betreft zwemdiplomabezit. De gemeente Nijmegen bereikt met haar eigen vangnetregeling al veel kinderen, maar ontwikkelde een nieuwe animatie om nog meer mensen te bereiken. In de animatie wordt het doel van de regeling uitgelegd en waar en bij wie men meer informatie kan krijgen. Ongeveer de helft van de Nederlandse gemeenten heeft zo’n eigen regeling en investeert in de veiligheid en participatie van kinderen. Het is altijd een uitdaging om ouders ook zover te krijgen daadwerkelijk gebruik te laten maken van de mogelijkheden. In Nijmegen lukt dat en deze nieuwe animatie helpt daarbij. Kijk hier de animatie:

Voor meer informatie over de animatie of de vangnetregeling in Nijmegen kun je  contact opnemen met:

Thijs de Mulder
t3.de.mulder@nijmegen.nl

Dit bericht is tot stand gekomen vanuit het kennisproject NL Zwemveilig.

Recente berichten

Meer Nieuws