Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Vertrek directeur Nationale Raad Zwemveiligheid

Evert-Jan Hulshof vertrekt per 1 juni a.s. als directeur van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Hij start dan als directeur van Veilig Verkeer Nederland (VVN).

Evert-Jan Hulshof over zijn vertrek: “In 2014 startte ik aanvankelijk voor een korte periode als interim-directeur bij het toenmalige Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. Ik merkte al snel dat deze sympathieke maatschappelijke organisatie de nodige uitdagingen kende en tegelijkertijd veel ontwikkelpotentieel had. Inmiddels staat er als Nationale Raad Zwemveiligheid een stevige, geheel vernieuwde organisatie en is de tijd gekomen voor een nieuwe uitdaging.”

Voorzitter Marriët Mittendorff: “Met het vertrek van Evert-Jan Hulshof raakt de Nationale Raad Zwemveiligheid een bevlogen en kundig directeur kwijt. Wij gaan hem missen, maar we zijn heel dankbaar voor alles wat onder zijn leiding is gebeurd. Wij wensen hem van harte veel succes toe in zijn nieuwe functie. Het bestuur start de procedure om een opvolger te zoeken.”

Onder leiding van Hulshof is de organisatie een nieuwe koers gaan varen met een duidelijke visie op zwemveiligheid. De herpositionering heeft onder meer geleid tot een nieuwe beter passende organisatienaam: ‘Nationale Raad Zwemveiligheid’. De landelijke kwaliteitsstandaarden voor zwemonderwijs hebben gestalte gekregen met de Licentie Nationale Zwemdiploma’s, de vernieuwde Examenregeling Nationale Zwemdiploma’s en de introductie van de Nationale Norm Zwemveiligheid. Daarnaast is in opdracht van de Rijksoverheid en in samenwerking met vele stakeholders het kennisproject NL Zwemveilig opgezet. Hierdoor wordt nieuwe én bestaande kennis over leren zwemmen en zwemveiligheid verzameld en gedeeld. De ontwikkeling van de beroepsopleidingen heeft een impuls gekregen doordat het aantal aangesloten opleidingsinstituten sterk is gestegen en de beroepsopleiding Zwembadtechniek nieuw werd ontwikkeld. Binnenkort start de campagne Nationale Maand van de Zwemveiligheid en wordt de Nationale ZwemChallenge gelanceerd met als groter doel om zwemveiligheid van de Nederlandse bevolking op een zo hoog mogelijk niveau te houden.

Recente berichten

Meer Nieuws