Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Video’s en animaties voor opleiders

Vanuit het project NL Zwemveilig zijn video’s en animatie gemaakt, die gebruikt kunnen worden door opleidingsinstituten bij het opleiden van zwemonderwijzers en lifeguards/toezichthouders in zwembaden. De Nationale Raad Zwemveiligheid zal dit specifiek onder de aandacht brengen bij de docenten van de ruim zestig opleidingsinstituten die zijn aangesloten bij de beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker.

Er zijn 10 korte video’s gemaakt van zwemlessituaties met kinderen met hun zwemonderwijzer die ingaan op de verschillende manieren waarop kinderen kunnen leren tijdens de zwemles. Verder zijn er 3 animaties over toezichthouden, evenwicht in water, en voortbewegen gemaakt. De animatie over toezichthouden lijkt het meest toegankelijk en is zonder toelichting goed te begrijpen. De andere twee animaties en de video’s zijn het best bruikbaar met toelichting door een opleidingsdocent.

Klik HIER voor de animatie ‘Leren zwemmen? Blijf in evenwicht!’

Klik HIER voor de animatie ‘Voortbewegen in water’

Zie hieronder de compilatie van de 10 video’s over manieren van (motorisch) leren en bekijk het Youtube kanaal van de Nationale Raad Zwemveiligheid voor de afspeellijst en alle andere video’s en animaties.

Dit bericht is tot stand gekomen vanuit het kennisproject NL Zwemveilig.

Recente berichten

Meer Nieuws