Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

De Nationale ZwemChallenge in Zwembad De Meermin in Steenbergen

Note vooraf: Afgelopen jaar hebbben we door de lockdown allemaal weinig kunnen zwemmen. In de zomer 2021 mag de Nationale ZwemChallenge door de gehele zwembranche worden georganiseerd, waardoor we met z’n allen werken aan een #heelnederlandzwemveilig.

Zwembad De Meermin in Steenbergen is een van de 88 zwemlesaanbieders die de Nationale ZwemChallenge organiseert. Dit is een concept voor zwembaden, zwemscholen en zwemverenigingen die in het bezit zijn van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s om de zwemveiligheid van kinderen en volwassenen op een uitdagende manier te testen.

Leo Holierhoek van de Gemeente Steenbergen vertelt over hun ervaringen met de Nationale ZwemChallenge: ‘We hebben de Nationale ZwemChallenge nu tweemaal georganiseerd. De deelnemers zijn bijzonder enthousiast. Ouders en kinderen vinden het leuk om dit samen te doen. Voor sommige ouders is het gelijk een wake up call om iets aan hun conditie zwemvaardigheid te gaan doen.’ Op de vraag hoe ze de Nationale ZwemChallenge promoten antwoordt Holierhoek: ‘Via Facebook en informatie naar deelnemers van onze verschillende zwemopleidingen.’

De Nationale ZwemChallenge helpt mensen inzichtelijk te maken hoe zwemveilig ze zijn gerelateerd aan de Nationale Norm Zwemveiligheid (= Nationaal Zwemdiploma C). Uit onderzoek blijkt namelijk dat zwemvaardigheid kan afnemen als je niet regelmatig blijft zwemmen. Iedereen kan het uitdagende parcours van deze leuke Challenge afleggen: volwassenen, kinderen, (groot)ouders samen met de (klein)kinderen en schoolklassen. Na het afleggen van de Challenge ontvangen deelnemers een certificaat met een persoonlijk advies hoe de zwemvaardigheden, waar nodig, te verbeteren. Ook in Steenbergen voorzien ze de deelnemers van persoonlijk advies om het blijven zwemmen te stimuleren: ‘Bij de uitreiking van de certificaten geven wij uiteraard aan dat het mogelijk is om in te schrijven voor de verschillende zwemopleidingen, het trim-zwemmen en de uitdaging voor de ouders om tijdens 6 zwemlessen een zwemdiploma te halen.’

De Nationale Raad Zwemveiligheid brengt de Nationale ZwemChallenge onder de aandacht via landelijke en regionale media, social media en via www.nationalezwemchallenge.nl. Er is een communicatiepakket ontwikkeld voor licentiehouders met flyers, posters, deelnamecertificaten, medailles en (gratis) digitale promotiemiddelen. Leo Holierhoek geeft aan dat het belangrijk is om met deze items aandacht te vragen voor de activiteit. Verder kunnen deelnemers én licentiehouders kwartaalprijzen winnen en wordt een jaarlijkse hoofdprijs verloot onder de deelnemers.

Ben je Licentiehouder Nationale Zwemdiploma’s en wil je ook de Nationale ZwemChallenge organiseren? Klik dan hier om je aan te melden. De handleiding is voor Licentiehouders Nationale Zwemdiploma’s beschikbaar in de webwinkel.

Recente berichten

Meer Nieuws