Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

NRZ en NCS bekrachtigen samenwerking bij opleiding tot Lesgever Zwem-ABC

Afgelopen zaterdag hebben de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) en de Nederlandse Culturele Sportbond (NCS) een samenwerkingsovereenkomst ondertekend over het opleiden van kader dat zwemles geeft. De lesgevers bij de verenigingen van de NCS worden ook de komende jaren weer opgeleid volgens de opleiding Lesgever Zwem-ABC van de beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker van de NRZ. Erik Ran (voorzitter commissie zwemopleidingen NCS) en Titus Visser (directeur a.i. NRZ) ondertekenden de overeenkomst afgelopen zaterdag  tijdens de Dag van het Zwemonderwijs voor zwem- en duikverenigingen en reddingsbrigades in Echteld.

Sinds 2009 is de samenwerking tussen de NRZ en de NCS (commissie zwemopleidingen) vastgelegd. Toen zijn er specifieke afspraken gemaakt wat betreft de examinering van de opleiding tot Lesgever Zwem-ABC. In het afgelopen jaar is er een aantal wijzigingen geweest in de inhoud en structuur van de opleiding en in de afgelopen periode is besproken hoe de specifieke afspraken te continueren, mede gelet op de toepasbaarheid voor de vrijwilligers die lesgeven bij de verenigingen. De afspraken gaan over het verloop en de afronding/examinering van de opleiding CE3 Lesgever Zwem-ABC, waaronder het maken en beoordelen van de landelijke competentieopdrachten. De nieuwe afspraken zijn vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst en gaan in per 1 januari 2020. Een en ander sluit aan op de wederzijdse waardering en jarenlange samenwerking van beide organisaties. De NCS is bijvoorbeeld ook een belangrijke ambassadeur van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s van de NRZ. Tegelijk heeft de NRZ grote waardering voor de belangrijke maatschappelijke bijdrage van de Watervrienden verenigingen en het interesseren en binden van Nederlanders om veilig en plezierig te zwemmen.

De Dag van het Zwemonderwijs (voor zwem- en duikverenigingen en reddingsbrigades) is op 2 november 2019  ook in samenwerking met onder andere de NCS georganiseerd. Het evenement is voor kader en bestuur van zwem- en duikverenigingen en reddingsbrigades. Het was wederom een geslaagd kennisevenement met een divers programma bestaande uit verschillende rondes met interessante lezingen, boeiende masterclasses en leerzame workshops.

Recente berichten

Meer Nieuws