Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

‘Spread the word!’ – kennis over kinderen met een beperking

Sinds afgelopen vrijdag zijn er drie acties gelanceerd die gaan over zwemles en zwemmen van kinderen met een beperking (bijvoorbeeld cerebrale parese) of gedragsprobleem (zoals autisme of ADHD). Bekijk de nieuwe informatie voor zwemonderwijzers en help de NRZ bij het onderzoek onder ouders en winactie voor kinderen!

Kinderen met een beperking: infokaarten en video’s online

Vanaf najaar 2018 is onder aanvoering van Patty van ’t Hooft kennis op een rij gezet over zwemles geven aan kinderen met een motorische beperking of gedragsprobleem (waaronder autisme). Het vertrekpunt is telkens zes veelvoorkomende uitdagingen in het leerproces tijdens de zwemles. De eerste video’s en informatiekaarten staan nu online. In de komende maanden volgen de andere video’s en informatiekaarten. Als je die wilt ontvangen meld je dan aan voor de NL Zwemveilig nieuwsbrief. Patty verzorgt dit najaar ook enkele online masterclasses, zie ook de NRZ webinar agenda.

Lees meer over zwemmen met een beperking

Enquête ouders kinderen met een beperking: help te verspreiden

Help je door onderstaande link naar een online enquête te verspreiden onder ouders van kinderen met een motorische beperking of gedragsproblemen (zoals autisme en ADHD)?

Ook als kinderen al lang niet meer op zwemles zitten zijn we benieuwd naar de ervaringen van ouders. Deel de link via je website, via een gerichte mailing en/of via je social media. Je kunt ook onze berichten delen. We hebben het namelijk vaak over deze kinderen en ouders, maar weten niet goed wat ze zelf vinden. Door daar achter te komen kunnen we beter bepalen hoe we zwemlessen verder kunnen verbeteren en kunnen we onderbouwen waarom deze doelgroep (extra) aandacht verdient.

Link naar de vragenlijst

Winactie voor kinderen: deel richting ouders

Het is ook leuk om ouders te informeren over onze winactie voor kinderen met een beperking of gedragsprobleem. Door het opsturen van een kleurplaat, video, verhaal of geluidsfragment maken ze kans op een prijs. De hoofdprijs is een weekendje weg
(t.w.v. € 450,-). Bekijk de actie en deel de link in je eigen netwerk!

Bekijk de winactie

Bij het onderzoek en de winactie werken we samen met de ouderverenigingen CP Nederland en Balans.

Dit bericht is tot stand gekomen vanuit het kennisproject NL Zwemveilig.

Recente berichten

Meer Nieuws