Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Minister erkent belang zwembaden

Kamervragen naar aanleiding van brief zwembranche: Minister erkent belang zwembaden

Tweede Kamerlid Michiel van Nispen (SP) heeft naar aanleiding van de brief van de samenwerkende partijen in de zwembranche kamervragen gesteld. Deze vragen gingen over het sluiten van zwembaden en het stoppen van zwemlessen voor kinderen. Hierop heeft de minister voor Medische Zorg en Sport, Tamara van Ark, geantwoord.

De minister onderschrijft dat zwemmen, net als andere vormen van sport en bewegen, een bijdrage levert aan de fysieke en mentale gezondheid van mensen. In antwoord op de vraag van Van Nispen schrijft zij: “We weten dat zwemmen de vierde sport is in termen van wekelijkse deelname. Voor groepen die niet vanzelfsprekend bewegen (zoals bijvoorbeeld ouderen en mensen met een beperking) is zwemmen zelfs de tweede sport.”

De minister stipt ook aan dat de protocollen van de zwembranche aansluiten bij de sportbrede protocollen van NOC*NSF en van goede kwaliteit zijn waardoor in zwembaden een veilige omgeving geboden is. De minister vervolgt: “(Kunnen) zwemmen is in Nederland een basisbehoefte en noodzaak. Ik hoop dan ook dat door de openstelling van de zwembaden het zwemlestraject zo snel mogelijk weer opgepakt kan worden.”

Lees hier het complete document.

Recente berichten

Meer Nieuws