Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Uitslag win-actie voor kinderen met een beperking

Vorige week is de win-actie voor kinderen met een beperking of ontwikkelingsprobleem gesloten. De win-actie is in samenwerking met oudervereniging Balans en CP Nederland opgezet en via de nieuwsbrief en op onze social kanalen hebben we hier aandacht voor gevraagd.

We hebben indrukwekkende verhalen van de deelnemers ontvangen. De hoofdprijs is verloot en alle prijswinnaars van de Donald Duck zwemset zijn bericht. Hopelijk kunnen we binnenkort (als de maatregelen rondom het coronavirus het toelaten) de hoofdprijs, een waardebon voor een weekendweg (t.w.v. € 450,-), persoonlijk uitreiken aan Milan Hanssen.

Milan heeft de stofwisselingsziekte PMM2-CDG. Milan kan door zijn stofwisselingsziekte niet praten, niet zelfstandig lopen en hij heeft problemen met zijn motoriek. Op school krijgt hij wekelijks een uur “zwemles”, eigenlijk meer een soort therapie in het zwembad, en hier geniet hij enorm van. Hij kan nog niet zwemmen, maar als hij in het water ligt met een zwemband en vleugeltjes om heeft hij enorm veel plezier. Hij spartelt er lekker op los met zijn armen en benen om vooruit te komen. In het water heeft hij minder last van zijn beperking en beweegt hij ook veel makkelijker. Omdat Milan niet kan praten of schrijven heeft hij met veel plezier een kleurplaat ingekleurd!

Milan, bedankt voor deze mooie kleurplaat!

Dank allemaal voor het delen van deze actie, zonder jullie hulp was het niet mogelijk geweest om de deelnemers te bereiken.

Recente berichten

Meer Nieuws