Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Effect van Gronings zwemprogramma Bswim voor scholen

De gemeente Groningen faciliteert een zwemprogramma voor scholen in de gemeente Groningen. Onderzoekers van de Hanzehogeschool hebben onderzocht wat het effect van dit programma is. Hierbij is gekeken of dit zwemprogramma invloed heeft op de zwemvaardigheid en het eigen gevoel van competentie wat betreft zwemmen bij de deelnemende kinderen. Wat blijkt is dat het zwemprogramma een positieve invloed heeft op de zwemvaardigheid van kinderen die deelnemen. Daarnaast verandert hun zelf waargenomen competentie ten aanzien van zwemmen. Tot slot blijkt dat de kinderen het programma positief waarderen, maar dat de kwaliteiten van de lesgever bepalend zijn voor de mate waarin de kinderen het programma als leuk ervaren. Gekoppeld aan het kennisproject NL Zwemveilig zijn de resultaten van onderzoek in een factsheet verwerkt. Lees in de factsheet meer over de zwemparticipatie en waarde van Bswim.

Recente berichten

Meer Nieuws