Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Geef jij een MDT-jongere een ervaring voor het leven?

De Nationale Raad Zwemveiligheid en Reddingsbrigade Nederland zijn gestart met het project ‘Veilig in zee met MDT’. Dit project is een kans voor reddingsbrigades, zwemverenigingen en zwembaden om jongeren te binden aan hun organisatie en (maatschappelijke) doelen. Tijdens hun MDT – maatschappelijke diensttijd – zetten jongeren tussen de 14 en 27 jaar zich, gemiddeld 80 uur, vrijwillig in binnen de zwembranche en kunnen zo hun talenten ontdekken. Via dit MDT-traject zorgen we ervoor dat jongeren bijdragen aan de (zwem)veiligheid van Nederlanders en leren ze om levensreddende handelingen te verrichten. Zo kunnen ze overal (thuis, op straat en bij water) levens redden. 

Wat kun je als zwembad en zwemvereniging, samen met partners als bijvoorbeeld de lokale reddingsbrigade, de MDT-jongere bieden? De jongeren kunnen, nadat ze onder andere een EHBO-opleiding hebben afgerond, bijvoorbeeld worden ingezet bij:·        

  • Assisteren bij toezicht houden in zwembaden
  • Assisteren bij toezicht houden bij waterevenementen
  • De eerste stap zetten naar toezicht houden aan de kust of bij binnenwater
  • Begeleiden van activiteiten, zoals clinics en survivallessen voor bijvoorbeeld kinderen of statushouders
  • Hulpinstructeur of hulptrainer bij bijvoorbeeld zwemlessen of zwemtrainingen 

Heb je interesse om met jouw zwembad of vereniging mee te doen of wil je meer informatie? Stuur dan een berichtje naar Brigitte Muller (bmuller@nrz-nl.nl) en we nemen contact met je op.

Foto: Lisette Vlassak

Recente berichten

Meer Nieuws