Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Geen versoepelingen, wel perspectief opening zwembaden

Dinsdagavond 13 april zijn er tijdens de persconferentie geen verdere versoepelingen aangekondigd. Zwemles voor kinderen tot en met 12 jaar is momenteel toegestaan, maar helaas verandert er niets aan de huidige situatie. Wél heeft het demissionair kabinet het openingsplan ‘stap voor stap meer mogelijk’ gepresenteerd. Dit plan biedt perspectief vanaf 11 mei voor het openen van de zwembaden en het hervatten van meer zwemactiviteiten.

De samenwerkende partijen in de zwembranche blijven zich inzetten om de zwembaden ook voor overige zwemmers open te krijgen, zoals nu in het openingsplan is voorgesteld. Het huidige Protocol Verantwoord Zwemmen wordt uiteraard bijgewerkt op het moment dat er meer mogelijk is in de binnen- en buitenbaden.

Pilots testen voor toegang
Naast het vaccinatieprogramma, is het blijven testen cruciaal om het sociale en sportieve leven stapsgewijs uit te breiden. Deze maand zijn pilots met testbewijzen gestart in de cultuur-, sport- en recreatiesector. Bezoekers laten bij de ingang een bewijs van een negatieve coronatest zien. Er vinden ook pilots plaats in enkele zwembaden.

Procedure positief getest
Vorige maand is zwemles voor kinderen tot en met 12 jaar hervat. Wanneer een persoon (kind of lesgever) positief is getest, voert de GGD bron- en contactonderzoek (BCO) uit. De GGD komt met adviezen, ouders of verzorgers van leskinderen of de lesgever zelf zullen de adviezen op moeten volgen en de juiste personen moeten informeren. Speciaal voor de zwembranche hebben wij de procedure en mogelijke situaties uitgewerkt in de procedure positief getest persoon.

Recente berichten

Meer Nieuws