Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Buitenzwemseizoen start op Scheveningen met extra inzet op veiligheid

Op 1 mei start in heel Nederland het buitenzwemseizoen. Ook op Scheveningen werd zaterdag het strandseizoen afgetrapt. Burgemeester Jan van Zanen hees samen met lifeguards van de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade (HVRB) en Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) voor het eerst de geel/rode vlag dit seizoen. Deze vlag geeft aan dat de reddingspost is geopend en lifeguards aanwezig zijn.

De Gemeente Den Haag publiceerde hierover een bericht, waarin naast burgemeester Van Zanen ook de directeur van de Nationale Raad Zwemveiligheid aan het woord komt.

Burgemeester Van Zanen: “De zee maakt onze stad zo’n fijne plek om te wonen. Toch laten veel mensen zich nog verrassen door de kracht, kou en stromingen in zee. Afgelopen jaar hebben onze lifeguards ruim 200 mensenlevens gered. Zij doen ontzettend belangrijk werk. Maar dit getal laat ook zien dat we het bewustzijn en de vaardigheden van badgasten moeten helpen vergroten, en dat willen we samen doen met strandpartners, via scholen en de toeristische sector in onze stad. Daarbij zien we ook mogelijkheden voor hotels en strandondernemers om hun gasten nog beter te gaan voorlichten”.

De Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) onderstreept deze woorden.

Directeur Titus Visser: “We zien nog veel te vaak strandbezoekers onnodig in de problemen komen. Men kent de risico’s onvoldoende of onderschat deze. De initiatieven van de gemeente Den Haag sluiten mooi aan op het Nationaal Plan Zwemveiligheid, waarin naast thema’s als leren en blijven zwemmen ook publieksvoorlichting richting bezoekers van open water een belangrijk onderwerp is. Door gezamenlijk effectiever te communiceren kunnen we het aantal gevallen van strandbezoekers die in de problemen komen aanzienlijk reduceren”.

Lees hier het volledige bericht.

Foto: Valerie Kuypers

Recente berichten

Meer Nieuws