Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Eerste MDT-jongeren aan de slag voor project ‘Veilig in zee met MDT’

In Rotterdam en bij de Zeeuwse Strandreddingsbrigade Westerschouwen zijn de eerste jongeren aan de slag gegaan voor het project ‘Veilig in zee met MDT’. Dit project wordt uitgevoerd onder aanvoering van de Nationale Raad Zwemveiligheid in samenwerking met Reddingsbrigade Nederland.

Rotterdam
In Rotterdam werken de Reddingsbrigade en Vereniging Kralings Zwembad samen om 20 MDT-jongeren op te leiden. Na het behalen van vier opleidingsonderdelen gaan zij van mei tot en met oktober 2021 aan de slag als toezichthouder, waterhulpverlener en EHBO’er in het buitenbad van de Vereniging Kralings Zwembad of bij Reddingsbrigade Rotterdam.

Zeeland
Bij Strandreddingsbrigade (SRB) Westerschouwen is de eerste weekopleiding Lifeguard Beach van 2021 afgerond. Tien kandidaten werkten begin mei, coronaproof, een programma af dat vijftien tot achttien uren theorieles en eenzelfde tijdspanne aan praktijkles omvatte. Onder hen drie studenten van CIOS Zuidwest-Nederland die ‘Veilig in zee met MDT’ volgen.

Aanmelden MDT
Ken jij of ben jij een jongere tussen de 14 en 27 jaar die iets belangrijks voor onze samenleving wil doen en een leuke, leerzame tijd wil beleven? Deel dan dit bericht of meld je direct aan voor ‘Veilig in zee met MDT’. Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op de geheel nieuwe website.

Foto: Thom van Craaikamp

Recente berichten

Meer Nieuws