Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Item RTL Nieuws: Laat ouders en kinderen aan hun zwemvaardigheid werken

Uit onderzoek blijkt dat de zwemvaardigheid van kinderen afneemt als ze niet regelmatig blijven zwemmen. Dit is in aanloop naar de zomer een risico, zeker nu de zwembaden enige tijd dicht zijn geweest. Gelukkig zijn de zwembaden inmiddels weer open en zijn er mogelijkheden om aan de zwemvaardigheid te werken. Recreatief zwemmen is in de binnenbaden momenteel nog niet toegestaan, maar sporten wel. Zo kun je bijvoorbeeld banenzwemmen organiseren voor ouder en kind. Denk dan aan het maken van een leuk parcours (bijvoorbeeld de Nationale ZwemChallenge), zodat ook het kind hier plezier in heeft.

In het RTL Nieuws van afgelopen weekend was is te zien hoe ze dit in Zwembad Merwestein doen.
Klik hier voor de uitzending RTL Nieuws 23 mei om 19.30 uur (item vanaf 07.08 min).

Hebben jullie ook een mooi programma opgezet? Laat het ons weten via een reactie op de post op onze social media kanalen. Laten we elkaar inspireren en samen weer werken aan een zwemveilig Nederland.

Andere initiatieven om aan zwemveiligheid te werken

Speciale zwemlessen voor 10-jarigen in zwembad de Meerkamp (Amstelveen)
Uit onderzoek blijkt dat 7 procent van de 10-jarige kinderen in Amstelveen niet zwemvaardig is. Met een speciaal ontwikkeld programma willen ze in Amstelveen ervoor zorgen dat ook deze groep leert zwemmen. Wil je meer weten over dit initiatief? Klik dan hier.

Zwembad Tijenraan (Raalte) organiseert iedere woensdagmiddag de Sportgames
Sportieve activiteiten in het water voor kinderen met een A en B diploma. Wil je meer weten? Bekijk dan de website van Sportbedrijf Raalte.

Gemeente Oltambt organiseert gratis zwemveilig check
Binnen de gemeentelijke zwembaden in de gemeente Oldambt is een project gelanceerd om een gratis zwemcheck aan te bieden aan alle kinderen binnen de gemeente Oldambt. Kinderen t/m 12 jaar en met minimaal een zwemdiploma A kunnen zich hiervoor aanmelden. Na afloop krijgen de kinderen een kort ‘rapportje’ over de waargenomen zwemveiligheid.

Recente berichten

Meer Nieuws