Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Pilot zwemlessen in open water in Tiel

Deze week heeft zwembad Waalslag in Tiel zwemlessen in de lokale recreatieplas gegeven aan 30 deelnemers. De deelnemers die bestonden uit kinderen én hun ouders hebben deze week een deel theorie- en een deel praktijklessen gevolgd. Het theoriegedeelte was afgestemd op open water recreatie en ging onder andere over signalen, weersinvloeden en veiligheid. De theorie werd in de praktijk toegepast in recreatieplas De Beldert. Vanmiddag wordt de theorie getoetst per koppel van ouder en kind. De lokale Reddingsbrigade en de duikvereniging hebben ondersteuning verleend in het kader van de veiligheid. Vandaag worden de lessen afgesloten met een aangepaste Nationale ZwemChallenge. De deelnemers zijn tot nu toe erg enthousiast over de lessen in open water.

Deze theorie- en praktijklessen zijn een pilot en één van de deelprojecten van het uitvoeringsplan Nationaal Plan Zwemveiligheid. De ervaringen die we hier opdoen, kunnen ons helpen met het mogelijk innoveren van zwemlessen en diplomazwemmen in de toekomst. Dit jaar ligt de focus met name op de fysieke veiligheid van de deelnemers gekoppeld aan het te verwachten leerresultaat. De kinderen krijgen samen met een ouder les van instructeurs. Iedere deelnemer vulde voorafgaande aan de pilot een vragenlijst in en na afloop weer. Ook de instructeurs van het zwembad werden op een aantal onderwerpen bevraagd. Na de zomervakantie worden de resultaten van de pilot gedeeld met het werkveld.

Recente berichten

Meer Nieuws