Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Investeer in het personeel van de toekomst: geef een MDT-jongere een ervaring voor het leven

Het project ‘Veilig in zee met MDT’ biedt een kans voor zwembaden, zwemverenigingen en reddingsbrigades om jongeren, voor nu en de toekomst, te binden aan hun organisatie en (maatschappelijke) doelen. Tijdens hun MDT – maatschappelijke diensttijd – zetten jongeren tussen de 14 en 27 jaar zich, gemiddeld 80 uur, vrijwillig in binnen de zwembranche en kunnen zo hun talenten ontdekken.

Wat kun je als zwembad, zwemvereniging en reddingsbrigade de MDT-jongeren bieden? De jongeren kunnen, nadat ze onder andere een EHBO-opleiding hebben afgerond, bijvoorbeeld worden ingezet bij:

  • Assisteren bij toezicht houden in zwembaden
  • Assisteren bij toezicht houden bij waterevenementen
  • De eerste stap zetten naar toezicht houden aan de kust of bij binnenwater
  • Begeleiden van activiteiten, zoals clinics en survivallessen voor bijvoorbeeld kinderen of statushouders
  • Hulpinstructeur of hulptrainer bij bijvoorbeeld zwemlessen of zwemtrainingen

Via dit MDT-traject zorgen we ervoor dat jongeren bijdragen aan de (zwem)veiligheid van Nederlanders en leren ze om levensreddende handelingen te verrichten. Zo kunnen ze overal (thuis, op straat en bij water) levens redden. Bovendien komt jouw organisatie hierdoor in contact met potentiële nieuwe werknemers of vrijwilligers. ‘Veilig in zee met MDT’ is een project dat wordt uitgevoerd onder aanvoering van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) in samenwerking met Reddingsbrigade Nederland.

Meer informatie

Heb je interesse om met jouw zwembad, zwemvereniging of reddingsbrigade mee te doen of wil je meer informatie? Bel projectcoördinator Brigitte Muller (0318) 83 02 50 of stuur haar een mail: bmuller@nrz-nl.nl. Kijk ook op www.veiliginzeemetmdt.nl.

Recente berichten

Meer Nieuws