Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Zwemschool PlonZZ heeft de Licentie Nationale Zwemdiploma’s behaald

Zaterdag 20 november heeft zwemschool PlonZZ voldaan aan de kwaliteitsstandaard van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Na het behalen van de digitale toets en een succesvol locatiebezoek zijn afgelopen weekend, tijdens het diplomazwemmen voor zwemdiploma A en B de organisatie, het niveau van de uitgevoerde proeven en de rol van de examinator positief beoordeeld. Hiermee heeft zwemschool PlonZZ de Licentie Nationale Zwemdiploma’s behaald en het recht om het de Nationale Zwemdiploma’s van het Zwem-ABC uit te geven.

Zwemschool PlonZZ staat voor zwemmen met zorg

De zwemschool is gevestigd in Noord-Brabant in Biest HoutAkker, een klein dorp in de gemeente Hilvarenbeek. Zwemschool PlonZZ heeft zich gespecialiseerd in zwemmen voor kinderen met een beperking. De zwemschool noemt het zelf liever kinderen met een bijzondere eigenschap. PlonZZ begeleidt kinderen met een bijzondere eigenschap (bijv. ADHD, autisme, motorische beperking, visuele en auditieve beperking, syndroom van Down, watervrees, faalangst), maar PlonZZ is er ook voor kinderen die moeite hebben met het volgen van reguliere zwemlessen.

Specifieke aandacht en begeleiding in het zwemonderwijs

Eigenaresse Anja Brouwers-Schoofs geeft aan dat deze doelgroep behoefte heeft aan specifieke aandacht en begeleiding binnen het zwemonderwijs. De kinderen worden begeleid in groepjes van maximaal 5 kinderen. ‘Door het op enthousiaste wijze geven van zwemlessen, beleven de kinderen meer plezier. Dit leidt tot meer zelfvertrouwen en zelfredzaamheid’, vervolgt Anja. Ook is zij van mening dat ieder kind door zijn of haar bijzonderheid plezier moet kunnen beleven aan het bewegen in het water.

‘Aandacht geven, geduld hebben en rust en structuur bieden binnen de les, is dan ook mijn belangrijkste aandachtspunt. Uitgaan van wat een kind WEL kan, niet van wat een kind NIET kan! Het kind moet zich veilig en vertrouwd voelen waardoor ook het zelfvertrouwen en zelfbeeld positief worden ontwikkeld’, aldus Anja.

Op de foto Anja Brouwer-Schoofs van zwemschool PlonZZ en Ellen Schripsema, auditor Nationale Raad Zwemveiligheid.

Zwemschool PlonZZ, van harte gefeliciteerd met het behalen van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s.

Licentie Nationale Zwemdiploma’s
De Licentie Nationale Zwemdiploma’s is een instrument om de kwaliteit van het zwemonderwijs op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen en te houden. Met de Licentie Nationale Zwemdiploma’s laat je ouders zien kwaliteit belangrijk te vinden en word je jaarlijks getoetst. Heb je nog geen Licentie en wil je samen werken aan de borging van veiligheid en kwaliteit van leren zwemmen?
Lees meer over het doel en de inhoud van de Licentie of vraag direct een Licentie Nationale Zwemdiploma’s aan.

Recente berichten

Meer Nieuws