Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Reuzenoog in Kijkduin vraagt aandacht voor de campagne: Wie checkt jou? – Veilig in en uit het water

Op het strand bij Kijkduin werd op 25 juli met een reuzenoog en promotieteams aandacht gevraagd voor de landelijke bewustwordingscampagne ‘Veilig in en uit het water’. Dit werd gedaan tijdens World Drowning Prevention Day, een werelddag ter voorkoming van verdrinking. In het afgelopen jaar verdronken volgens het CBS tachtig inwoners van Nederland. Het reuzenoog op Kijkduin met de leus: ‘Wie checkt jou?’ herinnert strandgangers eraan dat het belangrijk is na te denken wie je in de gaten houdt als je het water in gaat.

De oproep van de campagne is: ga niet zomaar het water in, maar zorg dat er iemand op je let. Je vrienden aan de kant, je zwemmaatje in het water of een lifeguard op het strand. Naast deze oproep geeft de campagne ook tips over wat te doen als je toch in de problemen raakt, of als je iemand ziet die in de problemen komt.

De campagne ‘Wie checkt jou? – Veilig in en uit het water’ is een initiatief van de Nationale Raad Zwemveiligheid als onderdeel van het Nationaal Plan Zwemveiligheid. Voor de uitvoering van de campagne wordt met verschillende partijen samengewerkt. Het reuzenoog is komende periode op diverse plekken in Nederland zichtbaar, waaronder in recreatiegebieden, vakantieparken en stranden.

Ga voor meer informatie over de campagne naar: veiliginenuithetwater.nl

Ben je enthousiast over deze campagne en wil je in de toekomst graag samen in actie komen om het risicobewustzijn van zwemmen in open water te vergroten? Stuur dan een e-mail naar: communicatie@nrz-nl.nl

Foto: Fleur Beemster

Recente berichten

Meer Nieuws