Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Werkgroep sociale veiligheid zwembranche lanceert nieuw dilemmaspel

Sociale veiligheid is een belangrijk onderwerp in de zwembranche. Vorig jaar heeft de Werkgroep sociale veiligheid zwembranche onder de vlag van het Nationaal Plan Zwemveiligheid onder andere de herziene versie van de Gedragscode Zwembranche gepresenteerd. Om deze code in praktijk te brengen, lanceert de werkgroep vandaag het vernieuwde Dilemmaspel Zwembranche. Met het Dilemmaspel ga je, aan de hand van diverse thema’s, met elkaar in gesprek en sta je stil bij de sociale veiligheid in jouw accommodatie; voor bezoekers maar ook voor collega’s onderling.

Het spel bestaat uit een doosje voorzien van zeven themakaarten en een kaart met speluitleg. De thema’s die aan de orde komen in het spel zijn: discriminatie, aanraken, seksuele intimidatie & machtsmisbruik, pesten, veiligheid & privacy, aanspreken en agressie & geweld. Via de speciale QR-codes op de kaarten krijg je onbeperkt toegang tot de online omgeving met ruim 25 extra dilemma’s, waarvan een aantal voorzien zijn van audio- of videofragmenten. Deze online dilemma’s worden indien nodig aangevuld op basis van actualiteit.

Het spel is nu te bestellen via het speciale formulier op de website sociale veiligheid zwembranche.

Neem voor meer informatie contact op met Henrica Bergsma via info@wzz.nl

De uitvoering van het Nationaal Plan Zwemveiligheid 2021-2024 is in volle gang. Een van de thema’s binnen dit plan is het thema 9 ‘Veiligheid in zwembaden’. Dit gaat over fysieke veiligheid zoals (bijna) verdrinkingen, maar ook sociale veiligheid zoals grensoverschrijdend gedrag. Daarbij speelt het personeel/kader een belangrijke rol. Hen ondersteunen en instrumenten bieden kan zowel de veiligheid voor badgasten als het werkplezier vergroten. Eind 2020 is de Werkgroep Sociale Veiligheid Zwembranche opgericht, hierin zijn diverse partijen uit de branche vertegenwoordigd. Deze werkgroep zet zich in om deze instrumenten te optimaliseren.

Recente berichten

Meer Nieuws