Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Medewerker aan het woord: Nieta van de Weerdhof

Bij de Nationale Raad Zwemveiligheid zetten we ons dagelijks met een klein team in voor de zwemveiligheid van de mensen in Nederland. Ieder heeft zo z’n eigen kennis en vaardigheden. Elke maand vertelt één van de NRZ-medewerkers over het werk. Deze maand geven we het woord aan Nieta van de Weerdhof.

Benieuwd wat zij het leukste vindt aan haar werk en wat haar is bijgebleven van haar eigen zwemlessen? Lees verder!

  • Stel jezelf eens voor.

“Ik ben Nieta van de Weerdhof, trotse moeder van 3 volwassen kinderen en wonend in Wijk bij Duurstede.”

  • Wat is je functie/rol binnen de Nationale Raad Zwemveiligheid?

“Ik ben al sinds 1989 werkzaam bij de NRZ, toen nog de Nationale Raad Zwemdiploma’s, dat destijds gevestigd was in een prachtige villa in Doorn, met een team van 8 mensen. Begonnen als bureausecretaresse zijn er steeds meer en andere werkzaamheden bij gekomen, variërend van cursussen organiseren en vergaderingen van werkgroepen notuleren, tot het land door reizen om campagne te voeren voor ‘Zwemfan-promotions’. Inmiddels ben ik manager evenementen. Daarnaast regel ik de digitale toetsen voor examinatoren Nationale Zwemdiploma’s en sinds kort ben ik ook toegevoegd tot het team van het Keurmerk Veilig & Schoon.”

  • Wat vind je het leukste aan je werk? Welke werkzaamheden of taken geven jou de meeste energie?

“Het allerleukste is en blijft voor mij het organiseren van evenementen, zoals de Praktijkdag Zwemonderwijs en de Dag van het Zwemonderwijs. Het is heerlijk om te brainstormen over de inhoud, te zoeken naar een bijzondere locatie en te zorgen voor een leuke aankleding… kortom, alles om er voor de deelnemers een leerzame, maar vooral ook leuke dag van te maken. Het woord dat mij typeert is dan ook echt ‘organiseren’. Mijn nieuwste uitdaging is het Keurmerk Veilig & Schoon. Ik moet daar nog heel veel leren om daar de rol te kunnen uitvoeren die van me verwacht wordt, maar ik heb er enorm veel zin in.”

  • Jezelf kunnen redden als je per ongeluk in het water valt is belangrijk in een waterrijk land. Wat is je bijgebleven van je eigen zwemlessen?

“Ook ik heb natuurlijk in mijn jeugd zwemles gehad. Ik weet het nog goed. Ik lag 2x in de week voor schooltijd in het buitenbad van Wijk bij Duurstede. Dat was heel vroeg en heeeel koud! Maar dat zwembad was wel de plek waar we later dagelijks bij elkaar kwamen na schooltijd, als het weer het ook maar een beetje toeliet. Ook dan was het nog wel eens koud, maar daar hadden we toen geen last meer van. Zo jammer dat het zwembad er niet meer is!”

Wil je nog meer van Nieta weten of heb je een leuke vraag voor één van de andere NRZ-medewerkers? Stuur ons dan een bericht via communicatie@nrz-nl.nl

Recente berichten

Meer Nieuws