Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Geen hogere btw. Je belast er heel Nederland mee.

De voorgenomen btw-verhoging is een extra belasting op de cultuur, sport, horeca en media in Nederland. Het is een extra belasting op je kostbare vrije tijd, op de levensbelangrijke zwemles van je kind, op je nieuwsgierigheid, op het toejuichen van je favoriete voetbalteam, op het boek dat je wilt lezen, op je schilderij aan de muur, op je fanfare in de buurt, op een hotelovernachting in het land, op het tijdschrift in de trein, op de kickboksschool in de wijk, en op de krant die je op de hoogte houdt van de wereld om je heen.

Zeven miljoen sporters, individueel en in clubverband, gaan meer betalen voor sport beoefenen en sport kijken. Voor veel mensen kan dit betekenen dat zij sport niet langer kunnen betalen en er mee moeten stoppen. Dit zal ook gevolgen hebben voor de kosten en bereikbaarheid van zwemles.

Arjan de Vries, interim-directeur Nationale Raad Zwemveiligheid: “Zodra ouders geen geld meer hebben om zwemlessen te betalen, raakt Nederland (als waterland) onveilig. Dit blijkt nu in veel gevallen reeds aan de orde. Vandaar dat er in veel lokale situaties  tegemoetkomingsregelingen (gemeentes en fondsen) zijn. Meer btw maakt het probleem alleen maar groter.” Samen met andere partijen in de sport-, cultuur-, boeken- en mediasector spreken wij ons uit!

Spreek je ook uit en kijk op: www.geenhogerebtw.nl

Recente berichten

Meer Nieuws