Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Dilemma spel – Henrica Bergsma

De sociale veiligheid in het zwembad is tegenwoordig een belangrijk onderwerp. Want hoe kan jij kinderen helpen met het uitvoeren van een slag wanneer ouders alleen zien dat jouw handen onder water zijn ter hoogte van de benen. Maar dat niet alleen, hoe spreek je iemand tijdens het vrij zwemmen aan zonder dat deze persoon hier agressief op reageert.

Aan de hand van diverse thema’s gaan we met elkaar in gesprek over dilemma’s.  Daarnaast bespreken we met elkaar hoe het dilemmaspel van meerwaarde kan zijn voor jouw team, hoe je hier samen afspraken over kunt vastleggen en hoe je hier structureel aandacht voor vraagt. Een groot aantal thema’s wordt ondersteund door film- of videomateriaal.

Aan de orde zal natuurlijk komen “wat is dan een Dilemma” en komt dat met regelmaat voor in de zwembaden? Belangrijker nog, hoe kan ik dan een Dilemma voorkomen en als deze er is hoe ga ik dit dan oplossen?

Een spel samengesteld door diverse branchepartijen, gedeeld met een aantal zwembaden en dus nu klaar om te gaan gebruiken.

Tijdens de workshop gaan wij dieper in op de introductiekaarten, de uitleg van het spel en hoe je dit ook gemakkelijk kunt koppelen aan de gedragscode. De teksten op de kaarten worden in veel gevallen ondersteund door film- of videomateriaal. Ook hiervan zullen wij het één en ander laten zien en uitleggen waarom gekozen is voor deze vorm.

Beleef dit alles in ronde 4.

 

Recente berichten

Meer Nieuws