Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Masterclass/lezing Omgaan met (pittige) emoties van kinderen – Tischa Neve

Kinderen kunnen behoorlijk pittige emoties hebben en het kan best een uitdaging zijn om hier op een goede en effectieve manier mee om te gaan. Als je niet oplet, dan maak je de emoties alleen maar groter. Zodra je een kind en zijn of haar emoties beter begrijpt, kun je als professional echter veel doen om heftige emoties behapbaar te houden. Tischa Neve, psycholoog, opvoedkundige en auteur van o.a. het boek ‘Emotieklets’ neemt je mee in de wereld van emoties van kinderen.

En hierin neemt Tischa dan ook de onderwerpen ‘Meewerken & luisteren’ en ‘Liefdevol begrenzen’ mee.

Tijdens deze masterclass komt onder andere aan bod:

  • Wat zijn emoties, hoe werkt dat in je lijf en hoofd?
  • Hoe voorkom je heftige emoties?
  • Hoe kun jij als persoon bijdragen aan het versterken van emoties bij kinderen en hoe kun je dat voorkomen?
  • Hoe kunnen wij kinderen helpen om te gaan met hun (heftige) emoties?
  • Het hoe en waarom van (niet) meewerken en luisteren.
  • Probeer dingen vanuit het perspectief het kind te zien.

Natuurlijk is er tijdens de lezing ook ruimte voor vragen.

Tischa Neve (1970) is psycholoog, en opvoedkundige, auteur, moeder van Dim (2009) en pleegmoeder. Sinds het opvoedtv-programma Schatjes (2006) waarin zij ouders coachte, richt zij zich met ‘Groot&klein’ (www.grootenklein.nl) op het inspireren en ondersteunen van ouders en professionals bij de opvoeding en het grootbrengen van kinderen. Boeken, lezingen, workshops, coaching en online cursussen: alles om opvoeden (nog) leuker en makkelijker te maken. Regelmatig zie je bijdragen van haar in bladen, kranten en tv-programma’s. Ze is o.a. vaste deskundige van NRC, Psychologie Magazine, Ouders van Nu, en Kinderopvang totaal.

Sinds februari 2023 heeft Tischa de populaire gratis podcast ‘Even over mijn kind (www.evenovermijnkind.nl )  waarin zij met ouders praat over hun opovoedvragen. Ook schreef ze meerdere boeken rond opvoeden en kinderen.

Haar benadering van ouders en kinderen is positief, vol humor en geïnspireerd op oplossingsgericht coachen, verbindend gezag en geweldloos communiceren. Opvoeden vanuit samenwerking en verbinding met je kind, in plaats van vanuit macht en controle. Dat is waar Tischa in gelooft.

Meer informatie, inspiratie en aanbod van coaching, cursussen en webinars voor professionals, organisaties en ouders:

Kijk op www.grootenklein.nl

 

De lezing/masterclass kun je volgen in ronde 3 plus 4

Recente berichten

Meer Nieuws