Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Motorische ontwikkeling van kinderen – Sanne Veldman en Eef Hollander

Deze masterclass zal verzorgd worden door Sanne Veldman en Eef Hollander, onderzoekers bij het Mulier Instituut. Zij zullen jullie meer vertellen over de motorische ontwikkeling bij kinderen, de trends in deze ontwikkeling en de mogelijke gevolgen hiervan. Wat betekent dit voor de zwemles? En hoe hangt dit samen met de laatste trends in het aanbod van zwembaden en zwemlessen? Kom naar deze interactieve sessie en leer, denk mee en inspireer!

Sanne Veldman heeft ruime (internationale) onderzoekservaring en expertise op het gebied van motorische ontwikkeling en 24-uurs-beweeggedrag (bewegen, zitten, slapen en beeldschermgebruik) bij jonge kinderen. Ze hoopt hiermee een bijdrage te leveren aan de vertaalslag van onderzoeksuitkomsten naar beleidsveranderingen in de praktijk. Daarnaast heeft ze een brede achtergrond als bewegingswetenschapper en fysiotherapeut en (praktijk)ervaring met verschillende doelgroepen, zoals kinderen, ouderen en topsporters.

Eef Hollander is dé zwemwater-expert van het Mulier Instituut en is in die rol actief betrokken bij onderzoeken naar schoolzwemmen, zwemvaardigheid en zwemveiligheid. De combinatie van kennis over zwembaden en zwemmen geeft ze graag mee aan een groter publiek om zo beleid in sport op verschillende vlakken te kunnen verbeteren.

De masterclass vindt plaats in ronde 1 + 2.

Recente berichten

Meer Nieuws