Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Zwemmen hoofd boven water / zwemmen hoofd onder water – Paul Leeuwenkuijl en Ronald van Driel

In deze masterclass willen we met jullie ingaan over hoe de ontwikkeling van een kind verloopt, wat de invloed is van water en hoe je dit kan herkennen in het water. Daarnaast bespreken we met jullie de sensomotorische ontwikkeling van een kind. Wat zijn belangrijke onderdelen om voortgang in de zwemontwikkeling te realiseren.

  • Wat heb je daar voor nodig?
  • Waarom lopen kinderen vast?
  • Hoe herken je blokkades?
  • Wat is de invloed van de verschillende zintuigen?

Wij vinden het van belang dat problemen vroegtijdig herkend worden en jullie daarop in kunnen springen of gericht om hulp kunnen vragen.

Ronald van Driel, Bewegingsagoog revalidatie centrum Klimmendaal te Arnhem / Paul Leeuwenkuijl, kinder Fysiotherapeut revalidatie centrum Klimmendaal te Arnhem

Beiden zijn we werkzaam in een revalidatiecentrum op de afdeling kind en Jeugd, waar wij kinderen met de leeftijd van 0 tot 18 jaar behandelen. Deze kinderen hebben uiteenlopende ontwikkelingsniveaus, van regulier onderwijs met rugzak tot speciaal onderwijs. Een groot deel van onze behandeling bestaat ook uit therapie in het water, gericht op met name zwemvaardigheid ( motoriek en lichaamsbesef in water).

Wij krijgen steeds meer verwijzingen van kinderen ter observatie, die in de zwemlessen vastlopen op motorisch vlak. Bij deze kinderen is dan vaak nog geen leerachterstand of een diagnose vastgesteld (kinderen starten met zwemlessen in Groep 1 of 2 basisschool).

Zwemles is vaak de eerste graadmeter waarbij problemen in de motoriek of leerontwikkeling worden vastgesteld.

Je volgt deze masterclass in ronde 1 en 2.

 

Recente berichten

Meer Nieuws