Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Onderzoek verdrinkingen 50+'ers

Onderzoek verdrinkingen 50+'ers

Helpt u de volgende verdrinking voorkomen?

Heeft u in de reportage van EenVandaag het onderzoek naar de omstandigheden waaronder mensen van 50 jaar en ouder verdrinken in open water in Nederland gezien? Hierin melden ze dat verdrinking onder ouderen steeds vaker voorkomt. Ondanks dat er steeds beter zicht is op de risico’s bij verdrinking, zijn er nog veel onduidelijkheden over wat de oorzaak is.

Onderzoekers van de Universiteit Leiden voeren een onderzoek uit naar verdrinking bij 50+’ers in open water. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in het kader van het Nationaal Plan Zwemveiligheid, om hiermee de zwemveiligheid in Nederland te verbeteren.

Voor dit onderzoek zijn wij op zoek naar 50+’ers die in de afgelopen 3 jaar een bijna-verdrinking hebben meegemaakt. Dit kan zijn tijdens het zwemmen maar ook bijvoorbeeld door een val vanaf een boot of de kant. Kent u iemand, of bent u iemand die in het water terecht is gekomen en die gered moest worden? Dan willen de onderzoekers u graag kort interviewen, zodat zij meer te weten komen over uw ervaring. Dit kan gewoon thuis achter de computer, of persoonlijk.

Help bij dit onderzoek en laat hieronder uw contactgevens achter. Let op: meedoen aan dit onderzoek kan tot 1 oktober 2021.

reCAPTCHA is required.