Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Veelgestelde vragen

Mijn diplomazwemmen

 • Ik krijg een foutmelding bij het aanmaken van gebruikers.

  Op dit moment moet een gebruiker een uniek mailadres hebben die niet op een andere rol in Mijn diplomazwemmen gebruikt wordt.

  Wil je een gebruiker toevoegen maar krijg je een foutmelding? Laat het ons weten via het formulier onder aan de pagina, dan voegen wij de gebruiker voor je toe.

 • Ik krijg de melding ‘pagina niet gevonden’ wanneer ik een account wil activeren.

  Deze foutmelding is bij ons bekend. In de meeste gevallen is de persoon dan al ingelogd in Mijn diplomazwemmen met een ander account. De oplossing is in dit geval om eerst de gebruiker uit te loggen (door rechtsboven naast het belletje op je naam te klikken en Uitloggen te kiezen) en dan het account te activeren.

 • Ik zie niet alle examens van mijn organisatie.

  Alleen beheerders en door beheerders aangemaakte gebruikers kunnen alle aangemelde examens van een organisatie zien. Examinatoren zien alleen de examens waar hij/zij als examinator aan gekoppeld is. Controleer dus in welke rol je ingelogd bent. Dit zie je rechtsboven onder je naam staan (ingelogd als …).

 • Tijdens het invullen van het verslagformulier verspringt de tekst die ik typ.

  Dit komt in de meeste gevallen door een automatische vertaler in je webbrowser. Probeer deze uit te zetten of log in via een andere webbrowser om te zien of het probleem is opgelost.

 • Ik zie gekke woorden waar andere tekst zou moeten staan.

  Dit komt in de meeste gevallen door een automatische vertaler in je webbrowser. Probeer deze uit te zetten of log in via een andere webbrowser om te zien of het probleem is opgelost.

 • Ik ben examinator máár ook de coördinator die aan het beheerdersaccount van mijn organisatie gekoppeld zou moeten zijn. Kunnen de accounts gekoppeld worden?

  Dit kunnen wij voor je instellen.

  Laat ons weten welke accounts en op welk mailadres je deze accounts wilt gebruiken met behulp van het formulier onderaan de pagina.

 • Ik zie in het verslag van de examinator of gedelegeerde niet de volledige tekst in de open vragen.

  Dit probleem is inmiddels opgelost voor alle toekomstige examens. De tekstvelden in verslagen die zijn ingediend tot en met 22-02-2023 worden niet volledig getoond.

 • Ik kan geen examinatoren of afzwemlocaties toevoegen aan ‘Mijn organisatie’.

  Op dit moment kunnen alleen beheerders nieuwe examinatoren en afzwemlocaties toevoegen aan ‘Mijn organisatie’. We werken er hard aan om dit zo snel mogelijk ook voor gebruikers die door de beheerder zijn aangemaakt beschikbaar te stellen.

  Dit probleem ondervinden gebruikers die door de beheerder aangemaakt zijn om namens de zwemlesaanbieder examens aan te melden.

 • Welke webbrowser werkt of juist niet?

  Alle moderne webbrowsers om op internet te komen, zoals Edge (standaard bij Windows 10 en 11), Chrome, Firefox en Safari (standaard bij Apple) werken probleemloos. Het is wel van belang om de updates gedaan te hebben en bij te houden. Hele oude en onveilige webbrowsers zoals Internet Explorer worden niet ondersteund, het advies is om deze niet langer te gebruiken en over te stappen op een volledig bijgewerkte eerder genoemde webbrowser.

  Kijk ook de instellingen na of javascript is toegestaan, soms is dit vanwege veiligheidsoverwegingen uitgeschakeld. Sommige organisaties blokkeren dit geheel of gedeeltelijk centraal en staan dit per website toe, vraag dan aan de ICT afdeling om de website diplomazwemmen.nrz-nl.nl toe te staan javascript te gebruiken.

 • Hoe kan ik zien of er een gedelegeerde komt naar het diplomazwemmen?

  Zwemlesaanbieders zien een dag voor het examen de naam van de gedelegeerde bij het examen staan wanneer deze langs zal komen.

  Examinatoren kunnen dit op dit moment nog niet  inzien.

 • Zwemvaardigheid kan niet aangevraagd worden

  Dit klopt. De examens voor de zwemvaardigheidsdiploma’s hoeven niet meer aangevraagd of gemeld te worden. Alleen de examens van de diploma’s volgens de Licentie Nationale Zwemdiploma’s, zoals het Zwem-ABC en Snorkelen, moeten in Mijn diplomazwemmen aangemeld worden.

Probeer je vraag of foutmelding zo specifiek mogelijk te omschrijven.
reCAPTCHA is required.