Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Samen maken we jongeren enthousiast om te werken in de zwembranche

Samen maken we jongeren enthousiast om te werken in de zwembranche

Veilig in zee met MDT

Veilig in zee met MDT De Nationale Raad Zwemveiligheid en Reddingsbrigade Nederland werken samen met lokale organisaties aan het landelijke project ‘Veilig in zee met MDT’ voor maatschappelijke diensttijd (MDT). Samen maken we jongeren van 14-27 jaar enthousiast om zich vrijwillig in te zetten in een zwembad, bij een zwemvereniging, bij een zwemschool of bij een reddingsbrigade. Ze kunnen assisteren bij het toezicht houden in het zwembad, zwemlessen en/of activiteiten voor kinderen, maar ook lifeguards ondersteunen op het strand.

Hoe werkt het?
Iedere jongere die bij ons MDT doet haalt eerst een EHBO-diploma en kan daarna praktijkervaring opdoen in een zwembad, bij een zwemvereniging, bij een zwemschool of bij een reddingsbrigade. Hierbij staat de ontwikkelbehoefte van de jongere centraal. Tijdens hun maatschappelijke diensttijd zetten de jongeren zich, gemiddeld 80 uur, vrijwillig in en krijgen ze de kans om hun talenten te ontdekken en ervaring op te doen. Ook krijgen zij trainingen en opleidingen gratis aangeboden, zoals Zwemmend Redden voor Zwembaden, Lifeguard Beach of Lifeguard Open Water. Welke opleiding(en) de jongeren doen wordt in overleg met de MDT-locatie bepaald.

Word ook een MDT-locatie!
Help mee om jongeren een stap te laten zetten naar hun toekomst in de zwembranche. Wat kun je als zwembad, zwemvereniging, zwemschool of reddingsbrigade de jongeren bieden? Meld je aan als MDT-locatie en laat een MDT-jongere, onder begeleiding, praktijkervaring opdoen en meedraaien als:

  • Assistent-toezichthouder
  • Assistent-zwemlesgever
  • Assistent-activiteitenbegeleider
  • Assistent-lifeguard

Heb je interesse?
Kijk voor meer informatie op de website of neem contact op met het projectteam van ‘Veilig in zee met MDT’.