Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Aanvragen beloningszwemboekjes voor kinderen uit een azc

Aanvragen beloningszwemboekjes voor kinderen uit een azc

Op deze pagina kun je het beloningszwemboekje voor kinderen uit een azc aanvragen. Vaak blijven deze kinderen niet lang genoeg in hetzelfde azc om een zwemdiploma te behalen. Dit boekje bestaat uit een aantal watergewenningsoefeningen en spelletjes over Nederland, waarbij kinderen worden beloond met stickers. Het doel is om kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar (en hun ouders) op een laagdrempelige manier meer te leren over Nederland waterland én hen positief te stimuleren om een zwemdiploma te behalen. Als kinderen verhuizen, kunnen ze het boekje meenemen en kunnen ze vervolgens bij een andere zwemlesaanbieder op eigen niveau verder.

Dit zwemboekje is zolang de voorraad strekt gratis verkrijgbaar voor zwemlesaanbieders en azc locaties die met elkaar samenwerken en zwemaanbod bieden aan kinderen van 4 tot 8 jaar*.
Licentiehouders Nationale Zwemdiploma’s die dit voor andere nieuwkomers doelgroepen willen gebruiken, zoals Oekraïense kinderen, kunnen de beloningszwemboekjes in de webwinkel bestellen.

Interesse in de beloningszwemboekjes? Vul hieronder het formulier in.
Daarna worden de zwemboekjes zo snel mogelijk verzonden. OP=OP.

Contact gegevens

Algemene gegevens

De zwemboekjes worden in beperkte oplage gefinancierd door het COA. Je kunt daarom de zwemboekjes als zwemlesaanbieder alleen gratis ontvangen als je zwemaanbod organiseert voor kinderen van het COA.
Zwemonderwijs in Nederland is op diverse manieren georganiseerd. Vul hieronder de naam van de zwemlesaanbieder in. Wees zo specifiek mogelijk, dus benoem eventueel ook de locatie waar de zwemlessen plaatsvinden.

Afleveradres en verzenden

Afleveradres
reCAPTCHA is required.

___________________________________________________________________________________________________

Het beloningszwemboekje is ontwikkeld in samenspraak met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers en maakt onderdeel uit van het Nationaal actieplan zwemveiligheid asielzoekers. Dit plan heeft als doel de zwemveiligheid van bewoners in de opvanglocaties te vergroten (en daarmee de kans op verdrinkingen te verkleinen).

* Voor de uitwerking van het beloningszwemboekje is gekozen voor kinderen in de leeftijd van 4 tot ongeveer 8 jaar. De ambitie is om in de toekomst ook een dergelijk systeem te ontwikkelen voor jongeren.

Vragen? Mail naar: communicatie@nrz-nl.nl