Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Vacatures NRZ

Vacatures NRZ

Nationale Raad Zwemveiligheid zoek per direct medewerker Klantenservice voor 32 uur per week

Wij werken met passie voor het maatschappelijk doel ‘Om de
zwemveiligheid van de Nederlandse bevolking op een zo hoog
mogelijk niveau te brengen’ en zijn trots op het unieke Nederlandse
systeem van zwemonderwijs waarin zwemplezier en
kwaliteit(sbewaking) centraal staan.

De functie/afdeling
Onze klantenservice is een combinatie van een frontoffice en een backoffice waarbij je zowel extern de origanisatie vertegenwoordigt als intern de afdelingen ondersteunt. De medewerkers van de klantenservice verstrekken (eerstelijns) informatie over onze diensten, houden de administratieve processen bij en zijn mede het aanspreekpunt voor onze vrijwilligers. Hierbij vinden wij het belangrijk dat je de hulpvraag centraal stelt en verantwoordelijkheid neemt voor een zorgvuldige aanpak en een succesvolle afronding. De klantenservice is een toegewijd team van vier medewerkers met uiteenlopende taken. De afdeling wordt operationeel aangestuurd door en valt onder verantwoordelijkheid van de manager klantenservice.

De organisatie
De Stichting Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) is gevestigd in Ede en ziet als landelijk opererende koepelorganisatie toe op de kwaliteit van het zwemonderwijs, de zwemveiligheid en zwemvaardigheid in Nederland. In 1984 heeft NRZ de uitgifte van hét Nationale Zwemdiploma van de overheid overgenomen. Sindsdien zijn al ruim 15 miljoen zwemdiploma’s (Zwem-ABC en zwemvaardigheidsdiploma’s) uitgereikt aan kinderen en volwassenen.

Onze klanten bestaan uit zwembaden, zwemscholen, gemeenten, zwemverenigingen en opleidingsinstituten. Daarnaast werken wij samen met onderzoeksinstituten, vakorganisaties, sportkoepels, ministeries en regionale en lokale overheden.

Onze bureauorganisatie wordt gevormd door 13 enthousiaste professionals, die dagelijks werken aan constructieve samenwerkingsrelaties en accurate dienstverlening. Hierin worden wij ondersteund door circa 150 deskundige en betrokken vrijwilligers die een belangrijke rol hebben in de kwaliteitsbewaking van het diplomazwemmen bij onze aangesloten zwemlesaanbieders.

Taken en verantwoordelijkheden
Als medewerker klantenservice verricht je diverse administratieve en secretariële werkzaamheden, maar ben jij ook het eerste contact aan de telefoon. Je taken bestaan onder andere uit:

 • De eerstelijns opvang (per mail of telefoon) van vragen van onze klanten over bijvoorbeeld bestellingen, facturen en zwemexamens;
 • Het bijhouden van relatiegegevens in het CRM-pakket;
 • Medecoördineren van onze gedelegeerden inclusief bijbehorende administratie;
  – inplannen van gedelegeerden om zwemexamens te bezoeken (zowel via het systeem als actief via telefoon en mail);
  – opmaken van vrijwilligersovereenkomsten en aanvragen Verklaring Omtrent Gedrag (VOG);
  – accorderen van declaraties;
  – inzetten van aspirant gedelegeerden onder begeleiding van een mentor;
 • Het organiseren van toetsmomenten (locatie, begeleider, aanmeldingen en facturatie) voor het afleggen van de toets Examinator Nationale Zwemdiploma’s;
 • Ondersteunende werkzaamheden voor evenementen en vergaderingen op kantoor;
 • Het ondersteunen van de regioadviseurs/auditoren.

Kortom, een afwisselende functie waarin klantencontact wordt afgewisseld met administratieve werkzaamheden en o.a. het plannen van toetsmomenten.

Onze nieuwe collega

 • heeft minimaal een administratieve of secretariële opleiding op MBO-niveau (3/4) met succes afgerond en heeft een MBO+ werkniveau;
 • heeft minimaal 3 jaar werkervaring, opgedaan in een zelfstandige administratief/secretariële functie met de focus op klantcontact;
 • is flexibel, accuraat en kan goed zelfstandig binnen een team werken;
 • is goed in multitasken;
 • behoudt het overzicht en de rust bij piekbelasting en stressvolle situaties;
 • is gewend te werken met CRM-systemen en officepakketten;
 • kennis van AFAS Profit is een pré;
 • heeft een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • heeft (bij voorkeur) ervaring met plannen;
 • handelt graag zaken telefonisch af;
 • werkt in ieder geval op vrijdagen van 08:30 – 17:00 uur, overige dagen in overleg.

Arbeidsvoorwaarden en overige eisen
Naast een interessante baan in een uitdagende branche, bieden wij een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd. Werken in een leuk en gedreven team voor 32 uur per week.

Goede arbeidsvoorwaarden en inschaling conform de CAO Sport in schaal 5. Voor meer informatie zie: www.sportwerkgever.nl/cao-sport

Reageren
Solliciteren kan door je motivatie en CV te mailen naar Margit van Vorselen (manager klantenservice) mvanvorselen@nrz-nl.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.