Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Onze organisatie

Onze organisatie

Stichting Nationale Raad Zwemveiligheid heeft als doel de zwemveiligheid van de mensen in Nederland op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Simpel gezegd willen we dat iedereen zich kan redden in het water, dat niemand verdrinkt en dat iedereen in staat is om veilig te recreëren. Ons doel is dat iedereen het Zwem-ABC haalt. Met Zwemdiploma C van het Zwem-ABC op zak voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Wij staan voor landelijke kwaliteitsstandaarden. Zwemlesaanbieders die voldoen aan onze kwaliteitseisen ontvangen de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en mogen het Zwem-ABC verstrekken. De eisen die wij stellen aan het diplomazwemmen liggen vast in de Examenregeling Nationale Zwemdiploma’s. Waarom vinden wij goede kwaliteit van zwemlessen zo belangrijk? Elke verdrinking is er één teveel. We willen dat ieder kind kan meedoen aan wateractiviteiten. Zwemplezier, bootje varen en lekker spelen in het water horen bij ons waterrijke Nederland. Wij willen dat kinderen veilig kunnen opgroeien in een omgeving met veel water. Ieder kind hoort levensreddende vaardigheden aan te leren en het Zwem-ABC te halen. Dat zijn wij verplicht aan de kinderen van nu en toekomstige generaties.

Al onze activiteiten zijn erop gericht dat mensen zo goed mogelijk kunnen zwemmen en plezier hebben in het water, zwemlesaanbieders de hoogste kwaliteit bieden en mensen die werken in de zwembranche zo goed mogelijk zijn opgeleid. Om dit te bereiken, werken we nauw samen met vakbekwame mensen en organisaties.

Daarnaast beheren wij het Keurmerk Veilig & Schoon in opdracht van Stichting Zwembadkeur, coördineren we de uitvoering van het Nationaal Plan Zwemveiligheid en zijn we aanvoerder van het project ‘Next Generation Lifeguards‘ (voorheen ‘Veilig in Zee met MDT’).

Laatste nieuws Meer nieuws

  • Zwem-ABC GIFs beschikbaar op social media

    24 maart 2023 Als Nationale Raad Zwemveiligheid spelen we in op de trends op social media en ontwikkelden daarom onze eigen Zwem-ABC GIFs.Lees verder
    Meer over {{data.teaser_title}}
  • Zwembad Stappegoor stimuleert zelfredzaamheid en maakt het behalen van een zwemdiploma voor nieuwkomers mogelijk

    28 februari 2023 Gemeente Tilburg geeft zwemlessen aan nieuwkomers. Ze geven lessen aan mannen, maar zijn ook gestart met een vrouwengroep en verzorgen lessen voor minderjarige jongeren. Benieuwd hoe ze dit aanpakten?Lees verder
    Meer over {{data.teaser_title}}