Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Licentie Nationale Zwemdiploma's

Licentie Nationale Zwemdiploma's

De Licentie Nationale Zwemdiploma’s is een instrument om de kwaliteit van het zwemonderwijs en het diplomazwemmen voor het Zwem-ABC op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen en te houden.

De Nationale Raad Zwemveiligheid verleent zwemlesaanbieders de Licentie Nationale Zwemdiploma’s wanneer aan alle kwaliteitscriteria is voldaan. Dan heeft de zwemlesaanbieder het recht om het Zwem-ABC uit te geven. De zwemlesaanbieder die in het bezit is van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s laat ouders en kinderen zien kwaliteit heel belangrijk te vinden en wordt jaarlijks getoetst door de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Wij vinden goed zwemonderwijs heel belangrijk. De overheid stelt geen kwaliteitsregels. Dat doen wij wel. Ouders en kinderen hebben recht hierop.

Laatste nieuws Meer nieuws

  • Nationale Maand van de Zwemveiligheid gaat niet door

    3 april 2020 De Nationale Maand van de Zwemveiligheid 2020 die van 1 tot en met 31 mei zou worden gehouden, gaat niet door.Lees verder
    Meer over {{data.teaser_title}}
  • Start Pilot hernieuwde examenprogramma’s Zwemvaardigheidsdiploma’s Snorkelen

    9 maart 2020 De NRZ en NOB hebben samen met een werkgroep feedback opgehaald over de huidige snorkeldiploma’s en een voorstel gemaakt voor hernieuwde examenprogramma’s.Lees verder
    Meer over {{data.teaser_title}}