Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Licentie Nationale Zwemdiploma's

Licentie Nationale Zwemdiploma's

De Licentie Nationale Zwemdiploma’s is een instrument om de kwaliteit van het zwemonderwijs en het diplomazwemmen voor het Zwem-ABC en het vervolgaanbod op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen en te houden.

De Nationale Raad Zwemveiligheid verleent zwemlesaanbieders de Licentie Nationale Zwemdiploma’s wanneer aan alle kwaliteitscriteria is voldaan. Dan heeft de zwemlesaanbieder het recht om het Zwem-ABC en/of diploma’s uit het vervolgaanbod uit te geven. De zwemlesaanbieder die in het bezit is van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s laat ouders en kinderen zien kwaliteit heel belangrijk te vinden en wordt jaarlijks getoetst door de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Wij vinden goed zwemonderwijs heel belangrijk. De overheid stelt geen kwaliteitsregels. Dat doen wij wel. Mensen in Nederland, zowel kinderen als volwassenen hebben recht op goed zwemonderwijs.

Laatste nieuws Meer nieuws

  • Burgermeester van Den Haag omarmt initiatief World Drowning Prevention Day

    27 juli 2021 Burgemeester Van Zanen ontving op het strand van Scheveningen symbolisch drie belangrijke tips ter voorkoming van verdrinking en informatie over de rol van gemeenten bij verdrinkingspreventie.Lees verder
    Meer over {{data.teaser_title}}
  • Partnerorganisaties onderstrepen belang Werelddag ter voorkoming van verdrinking

    23 juli 2021 Jan van Zanen, burgemeester van Den Haag, ontvangt zondag 25 juli het eerste informatiepakket over hoe verdrinking is te voorkomen en wat de lokale politiek hieraan kan bijdragen.Lees verder
    Meer over {{data.teaser_title}}