Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Licentie Nationale Zwemdiploma's

Licentie Nationale Zwemdiploma's

De Licentie Nationale Zwemdiploma’s is een instrument om de kwaliteit van het zwemonderwijs en het diplomazwemmen voor het Zwem-ABC en het vervolgaanbod op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen en te houden.

De Nationale Raad Zwemveiligheid verleent zwemlesaanbieders de Licentie Nationale Zwemdiploma’s wanneer aan alle kwaliteitscriteria is voldaan. Dan heeft de zwemlesaanbieder het recht om het Zwem-ABC en/of diploma’s uit het vervolgaanbod uit te geven. De zwemlesaanbieder die in het bezit is van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s laat ouders en kinderen zien kwaliteit heel belangrijk te vinden en wordt jaarlijks getoetst door de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Wij vinden goed zwemonderwijs heel belangrijk. De overheid stelt geen kwaliteitsregels. Dat doen wij wel. Mensen in Nederland, zowel kinderen als volwassenen hebben recht op goed zwemonderwijs.

Laatste nieuws Meer nieuws

  • Zwembad Stappegoor stimuleert zelfredzaamheid en maakt het behalen van een zwemdiploma voor nieuwkomers mogelijk

    28 februari 2023 Gemeente Tilburg geeft zwemlessen aan nieuwkomers. Ze geven lessen aan mannen, maar zijn ook gestart met een vrouwengroep en verzorgen lessen voor minderjarige jongeren. Benieuwd hoe ze dit aanpakten?Lees verder
    Meer over {{data.teaser_title}}
  • De juiste basisuitrusting voor snorkelen

    3 februari 2023 De NOB is voor het snorkelen partner van de NRZ. De NOB heeft een aantal belangrijke eisen aan snorkelmateriaal op een rijtje gezet.Lees verder
    Meer over {{data.teaser_title}}