Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Licentie aanvragen

Licentie aanvragen

Ben jij een zwemlesaanbieder die kwaliteit heel belangrijk vindt? Wil jij kinderen en volwassenen opleiden voor het Zwem-ABC of het vervolgaanbod? Wil jij dat de kwaliteit van jouw organisatie, van jouw zwemonderwijs en jouw diplomazwemmen regelmatig wordt getoetst? Dan ben je bij de Nationale Raad Zwemveiligheid aan het goede adres. Haal de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en wij bouwen graag, samen met jou, aan het beste zwemonderwijs.

Stappen om te komen tot de Licentie Nationale Zwemdiploma’s:

  • Je wilt graag de Licentie Nationale Zwemdiploma’s behalen en laten zien dat je handelt volgens de kwaliteitsstandaard van de Nationale Zwemdiploma’s.
  • Je doet een aanvraag voor een Licentie Nationale Zwemdiploma’s bij de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ).
  • Je ontvangt het Handboek Licentie Nationale Zwemdiploma’s ter voorbereiding op de audit.
  • De NRZ beoordeelt of je voldoet aan de kwaliteitsstandaard. Hiervoor vindt een audit in de vorm van een digitale toets én een locatiebezoek plaats. De kosten voor de audit dienen vooraf betaald te worden.
  • De auditor schrijft een auditrapport op basis waarvan de NRZ besluit of de aanvraag kan worden gehonoreerd.
  • Je ontvangt het auditrapport met onderbouwing van motivatie voor toekenning c.q. afwijzing. Bij afwijzing is er sprake van een hersteltermijn van maximaal 3 maanden.
  • Na de positief afgeronde audit heb je (indien van toepassing*) de status ‘Aspirant Licentiehouder Nationale Zwemdiploma’s’ bereikt.
  • De status ‘Aspirant Licentiehouder Nationale Zwemdiploma’s’ wordt omgezet naar ‘Licentiehouder Nationale Zwemdiploma’s’ na positieve beoordeling van het diplomazwemmen.
  • Je mag de Nationale Zwemdiploma’s uitgeven.

*Bij het vervolgaanbod is geen sprake van de status ‘Aspirant Licentiehouder Nationale Zwemdiploma’s’. In die procedure krijg je direct de status ‘Licentiehouder Nationale Zwemdiploma’s’ zonder dat daarvoor een beoordeling van het diplomazwemmen dient plaats te vinden.

Licentieonderdelen Snorkelen en Survival
Wil je meer informatie over het aanvragen van het onderdeel Snorkelen binnen de Licentie Nationale Zwemdiploma’s? Klik dan hier. Voor meer informatie over het onderdeel Survival klik je hier.

Kosten Licentie
Wil je weten wat de kosten zijn om de Licentie Nationale Zwemdiploma’s aan te vragen? Klik hier.

Opbrengsten Licentie
Wil je weten wat de opbrengsten zijn van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s? Klik hier.